Haberler

Ortaokul Öğrencilerimize İş Güvenliği Eğitimi

İş Güvenliği Eğitimi Ortaokul 12.01.2024 2

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün okullarımızda geliştirilmesi ve sürdürülebilir anlayışla öğrencilerimize ve çalışanlarımıza bu kültürün verilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu kapsamda; anaokulundan liseye kadar (K12) planlanan eğitimlerimizin ilki ortaokul ile başladı. 12 Ocak günü 7. sınıf öğrencilerimize bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanımız Cem Ciğeroğlu tarafından sunum yapıldı. İş sağlığı ve güvenliğinde temel amacın; çalışma hayatında insanların sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunmasının önemine değinildi.

Sunum esnasında Teknik İşler Müdürlüğünde görevli Metal Teknisyenimiz Levent Şentürk tarafından kişisel koruyucu donanımların nasıl kullanılacağı ile ilgili gösterim yapıldı. Öğrencilerimiz sunumları büyük bir dikkatle izlediler. Sunum sonunda küçük bir yarışma düzenlendi ve doğru cevap veren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.

 

İş Güvenliği Eğitimi Ortaokul 12.01.2024 1

 

İş Güvenliği Eğitimi Ortaokul 12.01.2024 3

Son DüzenlenmeCuma, 12 Ocak 2024 14:58