Haberler

Enerji Verimliliği Haftasında Tema ‘Verimli Enerji Sürdürülebilir Yaşam’

20240111 082907

Her yıl ocak ayının ikinci haftasında tüm dünyada kutlanan "Enerji Verimliliği Haftası" kapsamında okullarımızda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Enerjinin etkin kullanılmasını sağlamak, israfın önüne geçmek, çevrenin korunmasını sağlamak, iklim değişikliği ile mücadele edebilmek, enerji maliyetlerini hafifletmek ve toplumda enerji verimliliği kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla okulumuzda gerçekleştirilen etkinliklerin bu yılki teması ‘Verimli Enerji Sürdürülebilir Yaşam’ olarak belirlendi.

Bu kapsamda; Anaokulu A1 öğrencilerimiz. “Enerji tasarrufu nasıl yapılır?” sorusu üzerine düşündüler ve enerji dedektifleri animasyonunu izlediler. Kullanmadığı ışığı kapatmak ve suyu tasarruflu kullanmak ile ilgili drama çalışması yaptılar. Ayrıca “Su Yaşamdır” kitabını okuyarak, suyun önemini keşfettiler. Anaokulu A2 öğrencilerimiz ise “Enerji tasarrufu nasıl yapılır?” sorusu üzerine düşünüp, Sıfır Atık 5D animasyonunu izlediler. Enerjimizi tasarruflu kullanmak ve sıfır atık 5D kuralı ile ilgili canlandırma çalışmaları yaparak, dijital ortamda interaktif oyun oynadılar.

İlkokul öğrencilerimiz, yaptıkları afiş çalışmalarının yanı sıra okul radyosunda öğrenci arkadaşlarına enerji verimliliği ile ilgili bir program sundular. Ortaokul öğrencilerimiz; afiş çalışmaları yaparak haftaya katıldılar. Lise öğrencilerimiz ise FKB Günü (Fizik, Kimya, Biyoloji) etkinliği kapsamında; 16 Ocak Salı günü Lise Kısmı Konferans Salonunda düzenlenecek olan “Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Geleceği” konulu konferansa katılacaklar.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Enerji Politikamız hakkında detaylı bilgi için: https://www.tedankara.k12.tr/index.php/hakk-m-zda/kalite-politikasi-2

Son DüzenlenmePerşembe, 11 Ocak 2024 16:44