Haberler

TED Ankara Koleji'nde 1.Kitap Fuarı Coşkusu

baslikercankesal

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında; 14-15 Aralık 2023 tarihlerinde 1. Kitap Fuarı'nı gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık.

İki gün boyunca; toplam 42 yazar, onlarca yayınevi ve binlerce kitap öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımızla buluştu. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kitap fuarının açılışında; yazar, oyuncu ve senarist Ercan Kesal bir söyleşi gerçekleştirdi. Ata Sahne’deki söyleşide Ercan Kesal, Avanos kasabasında geçen çocukluğu ve ilk gençliğinden itibaren kelimeler, kitaplar ve kütüphanelerle olan serüvenini etkili ve samimi bir anlatımla dinleyicilere aktardı.

Babasının kendisine aldığı ilk kitap olan Ivo Andrić’in 'Drina Köprüsü' kitabını asla unutamayacağını belirten Kesal, yıllar sonra dünyaca ünlü yönetmen Emir Kusturica’nın da aynı kitabın İngilizce baskısını kendisine hediye ettiğini ve şu an iki kitabın yan yana kütüphanesinde bulunduğunu kaydetti.

Usta yazar ve oyuncu Kesal; gerek hekimlik yaptığı dönemdeki anılarını gerekse oyunculuk kariyeri boyunca yaşadıklarını, Victor Hugo, Anton Çehov, Ernst Hemingway, Fyodor Dostoyevski gibi dünyaca ünlü yazarların kitaplarından yaptığı alıntılarla zenginleştirerek katılımcılarla paylaştı. Söyleşinin son bölümünde öğrencilerimizin tüm sorularını içtenlikle yanıtlayan Kesal, sonrasında kitapseverler için kitaplarını imzaladı, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Kesal, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada; “Böylesine köklü bir kurumda ve merkezinde kitabın olduğu bir etkinlikte yer almaktan çok mutluyum. Kitap fuarları yazarlarla okurları buluşturmak için çok ideal etkinliklerdir. Bugün gençler beni dikkatle dinlediler. Belli ki çok iyi öğretmenlerin elindeler ve onları çok iyi bir gelecek bekliyor. Yolları açık olsun. Daha sonraki kitap fuarlarında buluşmak üzere” diye konuştu.

Öğrencilerimizin kitap sevgisi

İki gün boyunca Spor Sanat Merkezimizdeki yayınevleri standları öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve çalışanlarımız ile dolup taştı. Her yaştan okura seslenen çeşit çeşit kitapların bulunduğu standlar neredeyse bir an olsun boş kalmadı. Ayrıca, Ata Sahne, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise kısımlarımızdaki konferans salonlarında gerçekleştirilen yazar söyleşileri öğrencilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.

Fuarda emeği geçen tüm okul yöneticilerimize, zümrelerimize, öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza değerli katkılarından ötürü teşekkür ederiz. Katılımcı tüm yayınevlerine ve değerli konuk yazarlarımıza şükranlarımızı sunarız.

KİTAP FUARIMIZA KATILAN KONUK YAZARLAR

YAZARLARWEB

KİTAP FUARIMIZA KATILAN YAYINEVLERİ

İthaki yayınları

MSE yayınevi

Beyaz Balina

TÜDEM

 Akademi Artı -Elma  Ayrıntı-Dinozor

Vacilando

Liman Kitap Kafe
Kelime Yayıncılık

Edebiyatist 

Bilgi Yayınevi

Pötikare

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 14 Şubat 2024 15:31