Haberler

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmenler Günümüzü Çeşitli Etkinliklerle Kutladık

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Öğretmenler Günümüzü Çeşitli Etkinliklerle Kutladık

 DSC 4839

AnıtKabir Ziyareti

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnet ve şükran duygularımızın ifadesi olarak yöneticilerimiz, öğretmen ve çalışanlarımızla birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettik. TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Bağdatlı’nın mozoleye çelenk bırakmasının ardından heyet Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bülent Bağdatlı burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu,
Başöğretmenimiz Atatürk,

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak ilke ve devrimlerinden ödün vermeden görev yapan öğretmenlerimizle huzurundayız.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yaşını kutladığımız bu anlamlı yılda;

"Öğretmenler;
Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözü ile bizlere tevdi edilen anlamlı görevin ve üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz.
Güvenine layık olmak için yeni nesilleri senin ilkelerin ışığında vatansever, dürüst, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetiştirmek üzere çalışmaktayız.
100 yıl önce hayal edilen demokratik ve çağdaş Türkiye'nin teminatı olan gençlere güveniyor, yarınlara umutla bakıyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. Yılında gücünü köklü tarihinden alan Okullarımızın öğretmenleri olarak söz veriyoruz ki, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilkelerin rehberimiz olacak, eğitim meşalemiz yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir.
Huzurunda saygı ve minnetle eğiliyoruz.
Ruhun şad olsun.”

 Hizmet Plaketleri Töreni

Bilkent Otel'de gerçekleştirilen Öğretmenler Günü Kutlaması ve Hizmet Plaketleri Töreni’nde belirli çalışma yılını doldurmuş öğretmen ve çalışanlarımız Vakfımız tarafından hizmet plaketi ile ödüllendirildi.
Açılışta bir konuşma yapan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Bilge Baki yaptığı konuşmada “Değerli Öğretmenlerimiz, sevgili çalışma arkadaşlarımız, Ülkemizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlamak ve Vakfımızın hizmet plaketlerini vermek için bugün yine bir aradayız.
92 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği eğitim modelini uygulamak üzere kurulan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, kuruluşundan bugüne yüzü ileriye dönük, aydınlığın simgesi öğretmenleri ile nice irfan ordularını yetiştirmektedir ve yetiştirmeye ilk günkü azmiyle devam edecektir.
Kahramanı “Başöğretmen” Mustafa Kemal Atatürk olan, sevgi ve saygıya dayalı öğreten öğrenen ilişkisi içinde, öğrenciye sadece bilgi aktaran değil, onları düşünmeye, sorgulamaya, araştırmaya, üretmeye yönlendiren öğretmenlerimize bu okulun sıralarından yetişmiş ve sizlerin emekleriyle bugünlere gelmiş bir öğrenciniz ve bir cumhuriyet kadını olarak şükranlarımı sunuyorum.
Mesleğinizin kaçıncı yılı olursa olsun, içinizdeki öğretmenlik aşkının ve bu kuruma olan inancınızın hiçbir zaman kaybolmamasını diliyorum. Mesleğin onurundan aldığınız kuvvetle eğitim bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza olan inancım sonsuzdur. ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.” dedi.

Genel Müdürümüzün konuşmasından sonra kürsüye gelen TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Bülent Bağdatlı yaptığı konuşmada “Çok değerli öğretmenlerimiz, sevgili TED Ankara Koleji ailesi,
Bir kez daha öğretmenler gününde bir araya gelmenin mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Yönetim kurulumuz adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra çağdaş toplum yolunda en önemli adımın eğitim ve siz öğretmenler olduğunu biliyordu. Hatta bir sözünde gelecek gençlere, gençler de öğretmenlerimize emanettir demişti. Bu sene biliyorsunuz Cumhuriyetimizin 100. Yılı aynı zamanda da okulumuzun 92 yılı, Cumhuriyet ile yaşıt olan okulumuz, Türkiye'de en saygın herkes tarafından bilinen en seçkin eğitim kurumlarından biri olmuştur.
Okulumuzdan yetişen genç nesillerimiz, mezunlarımız da topluma ışık saçan birer meşale olmuştur. Gerek eğitimde, ekonomide, sanatta, bilimde toplumun her yönünde çok büyük başarılara imza atmışlardır. Bu gençleri de siz değerli öğretmenlerimiz yetiştirdiniz. Sizin çabalarınızla sizin gayretlerinizle ve emeklilerinizle yetişti. Ben de bu çocuklardan öğrencilerden biriyim. Ankara Koleji’nin değerli hocalarından yetiştim ve okulumuzun mezunuyum. Tekrar siz değerli öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi minnetle anıyorum. Tekrar hoş geldiniz. ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.” dedi.
Konuşmanın ardından kurumumuzda 10, 15, 20, 25, 30 ve 35. hizmet yılını doldurmuş öğretmen ve çalışanlarımız hizmet plaketleri ile ödüllendirildi.
Akşam yemeği ve canlı müzik ile devam eden kutlama, yöneticilerimizin Öğretmenler Günü pastasını kesmeleri ile son buldu.

Okulumuza Uzun yıllar Emek Vermiş Öğretmenlerimizle Bir Araya Geldik

Etkinliğin açılışında öğretmenlerimize seslenen TED Ankara Koleji Vakfı Genel Müdürümüz Bilge Baki konuşmasında “Sevgili öğretmenlerimiz, Nasıl güzel bir meslek ki öğrencilik hayatından itibaren günü zil'le başlatır. Çalışma gününü de zille sonlandırıyorsunuz. Keşke burada bir zil çalsaydık, hepinizin kalbi pırpır, çarpardı diye düşünüyorum. Öğretmenlik yaptığınız günlerde sınıfları özveri, bilgi, bilgelik ve sevgiyle doldurduğunuzu biliyorum. Şimdiki öğretmenler de aynı şekilde sizden öğrendikleri gibi sınıfları bilgi, bilgelik, sevgi ve özveriyle dolduruyorlar.
Kalplerimiz sizlere olan özlemle sizlerin bize verdiği bilgilerle dolu olarak sizleri anıyoruz. Bugün de anmayı bir kutlamaya dönüştürdük. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, hepinizi saygıyla selamlarım.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Açılış konuşmalarından sonra Okulumuza uzun yıllar emek vermiş öğretmenlerimiz birbirleri ile sohbet ederek hasret giderdiler.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 13 Mart 2024 09:42