Haberler

Ata’mızı Aramızdan Ayrılışının 85. Yılında Özlemle Andık

IMG 3084

Cumhuriyet’imizin ve okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde savgı, sevgi ve özlemle andık. 10 Kasım sabahı Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Kısmımızda saat 9'u 5 geçe eş zamanlı düzenlenen törenlerde, siren sesleriyle bayraklar yarıya indi. Ata’mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşı’mızı söyledik.

Lise Kısmı törenimizin açılış konuşmasını Müdür Yardımcısı Serdar Dilekcan yaptı. Ardından Okul Müdürümüz Tamer Atacan konuşmasında “Sevgili gençler, Ülkenizin gelişmesi için önce kendinizi geliştiriniz. Sizlerin gelişmesi beraberinde ülkemizin de gelişmesi demektir. İşte bu da Mustafa Kemal Atatürk’ü anmanın, ona olan borcunuzu ödemenin en güzel yoludur.“ dedi. Öğrencilerimizden Erim Ataoğlu “Gidiyor” adlı şiiri seslendirdi. Daha sonra öğrenciler adına günün anlam ve önemine değinen konuşmayı öğrencimiz Can Afaracı yaptı. Öğrencilerimiz İçim Erciyes “Mustafa Kemal’in Gök Yazıları” isimli şiiri seslendirdi. Törenin sunuculuğunu Selin Özgürsoy ve Aral Deniz Aydoğan yaptılar. Daha sonra Lise Çoksesli Koro’muzun söylediği marşlar eşliğinde, öğrenci ve öğretmenlerimiz, 10 Kasım için özel hazırlanan Atatürk köşesinin önünden saygı geçişinde bulundular. Tören sonrasında TED Ankara Koleji Halkoyunları Topluluğu öğrencilerimiz tarafından zeybek gösterisi yapıldı.

Ortaokul törenimizde Okul Müdürümüz Yılmaz Bal konuşmasında; Ata’mızın ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıl dönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımak, olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerimiz adına Türkçe konuşmayı Şeyda Kapusızoğlu, İngilizce konuşmayı ise Xhana Metaj yaptı. Öğrenciler adına ise 8/J sınıfından Demir Tellioğlu, Ata’mıza yazdığı mektubu paylaştı.

Ortaokul koro ve orkestramız Ata’mıza ithafen şarkı ve marşlar söyledi. Ortaokul törenimiz, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin Ata’ya Saygı Geçişi yapmaları ile sona erdi.

İlkokul törenimizde konuşma yapan Okul Müdürümüz Azize Açıkalın “Sevgili Kolejliler, bugün 10 Kasım, bizim için hüzünlü olmanın yanı sıra, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anmak, en doğru şekilde anlatmak ve anlamak için de özel bir gün. O, cesur bir asker ve komutan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı, iyi bir düşünür ve vatansever, ileri görüşlü bir siyasetçi, ilham veren bir yönetici, eşsiz bir vizyona sahip lider ve dünyanın tek başöğretmeni... 85 yıl önce de hâlâ da... İnsanlara, uluslara, ülkelere, insanlığa yol gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü büyük bir saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Öğretmenlerimiz adına konuşmayı Gökçen Ertürk, öğrencilerimiz adına Türkçe konuşmayı Defne Alpakan (4-D), İngilizce konuşmayı ise Kaya Koca (4-F) yaptı. Törenimiz, “Bir Ömrün Hikayesi” adlı oratoryo ile son buldu.

Anaokulu törenimizde Okul Müdürümüz Zeynep Melis Araç “10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlayacağımız günler olmalıdır. Atatürk’ü anlamak, O’nun en büyük eserim dediği Cumhuriyeti korumak, insan haklarına saygılı olmak, demokrasiye inanmak, bilimin yol gösterici ışığını takip etmek, çağı yakalamaktır.” diyerek öğrencilerimize seslendi. Öğrenciler adına A2 Bordo Sınıf’tan Ökte Uysal ve A2 Sarı Sınıf’tan Aras Aktaş konuşma yaptı. A2 öğrencilerimizden oluşan şiir grubu “Atatürk” adlı şiiri seslendirdi.  Öğretmenleri eşliğinde “Sevgili Atam; geleceğin meşalesini yakan, Kolej’in en küçükleri olarak senin kurduğun okulda, senden aldığımız ışıkla, sonsuza dek izinden yürüyeceğimize söz veriyoruz. Bizler seni hiç unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye seslenen öğrencilerimiz, “Ey Yüce Atatürk” şarkısını da hep birlikte söylediler.

Son DüzenlenmeCuma, 10 Kasım 2023 15:42