“Anadolu’da Bir Meşale” Halk Dansları Gösterisi Büyük Beğeniyle İzlendi

IMG 0389 1

TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğumuzun, Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 31 Ekim 2023 Salı akşamı Ata Sahne’de gerçekleştirdiği “Anadolu’da Bir Meşale” Halk Dansları Gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Gösteri öncesinde Vakıf Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Bülent Bağdatlı bir konuşma yaptı. Vakıf Başkanımız konuşmasında “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarından birisi olan TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi için bir araya geldik. Katılımınız için teşekkür ederim. 2014 yılında kurulmuş olan Halk Dansları Topluluğumuz Ankara Kolejinin spordaki başarılarının yanı sıra sanatta da ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesidir. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.
164 öğrencimizin sahne aldığı gösteride Ege’den Akdeniz’e, İç Anadolu’dan Karadeniz’e, zeybek, horon, karşılama, semah formlarında danslar yer aldı. Anadolu insanının sevincini, acısını, hüznünü, dayanışmasını ve aşklarını danslarla yansıtan gösterinin final bölümünde öğrencilerle birlikte sahne alan Halk Dansları Topluluğu rehber öğretmenimiz Engin Akgün, eğitmenlerimiz Murat Ediş ve Kutay Atmaca’nın oynadıkları kolbastıya izleyenler alkışlarla eşlik etti. Gecenin sonunda TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, öğretmenlerimize teşekkür çiçeği verdi.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 01 Kasım 2023 11:45