Haberler

Bilimin Eğlenceli Yanı: FKB Günleri

IMG 3934

 

Geleneksel Fizik Kimya ve Biyoloji (FKB) Günleri’ni, 17 Ocak 2023 tarihinde Lise Kısmımızda gerçekleştirdik.Temel bilimlerin hayatımızdaki yeri ve öneminin vurgulanması, bilimsel düşünce becerisinin yaygınlaşması, araştırma ve deney yoluyla öğrencilerimizin keşfetmenin mutluluğuna varmaları ve bilimin eğlenceli yanlarının da olduğunu görmeleri amacıyla düzenlenen etkinlikte gün boyunca deneyler, sunumlar ve konferanslar gerçekleştirildi.

Lise Çok Amaçlı Salonda kurulan stantlarda öğrencilerimiz birbirinden ilginç araştırma ve deneyleri arkadaşları ile paylaştılar. Öğle arasında Kolej Sokağı’nda öğretmenlerimizin gözetiminde yapılan kimya deneyleri ise heyecanlı görüntülere sahne oldu. 

FKB Günleri kapsamında sabah saatlerinde Lise Konferans Salonu’nda Su Ürünleri Mühendisi Dr. Ejbel ÇIRA DURUER, "Küresel İklim Değişikliği, Olası Sonuçları ve Neler Yapılabilir" konulu konferans verdi. Öğleden sonra ise iki oturum halinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Salih ÖZÇUBUKÇU, popüler yerli ve yabancı dizi ve filmlerden kesitlerle zenginleştirilmiş “Popüler Kültür’de Kimya” konulu sunumuyla ilginç konulara değindi.

Son DüzenlenmeSalı, 17 Ocak 2023 14:33