Ankara’nın Başkent Oluşunu Kutladık

13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu’nun yıldönümünü Okullarımızda düzenlenen etkinliklerle kutladık.

Lise Kısmımızda Okul Radyosu’ndan yapılan yayında günün anlam ve önemine değinen konuşmanın ardından ve bir öğrencimiz şiir okudu. Konferans salonunda öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen sunumda ise İran, Japonya, Rusya, Almanya ve Çin gibi ülkelerin başkentlerinin farklı koşullar nedeniyle nasıl değiştiği anlatıldı. Ardından Osmanlı Devleti’nin başkentleri, imparatorluğun son başkenti İstanbul’un Balkan Savaşları’ndan sonra güvenliğini yitirmesi ve Ankara’nın yeni Türkiye’nin başkenti olarak seçilmesinin nedenleri etraflıca anlatıldı.

İlkokul Kısmımızda 3. ve 4. sınıf korolarımız okul bahçesinde arkadaşlarına bir konser verdiler. Konserde Mustafa Kemal'sin, Ankara Ankara Güzel Ankara gibi şarkıları seslendiren öğrencilerimize arkadaşlarıda büyük bir çoşku ile eşlik ettiler.

Ortaokul Kısmımızda 14 Ekim tarihinde 7. sınıflar korosu Ankara şarkılarından oluşan bir konser verdiler.

Son DüzenlenmePazartesi, 14 Ekim 2019 15:00