Haberler

Ortaokul Öğrencilerimiz Bilim Kurguladı

    

7. sınıf öğrencilerimiz Türkçe zümresi tarafından düzenlenen “Bilimi Kurguluyoruz” etkinliğiyle “Marslı” filminden yola çıkarak bilimi ve kurguyu ayırt etme kazanımına ulaştılar.

Etkinliğin hazırlık aşamasında Mars ile ilgili merak ettikleri sorulardan oluşan bir pano çalışması yapan öğrencilerimiz, öncelikle panoda yer verdikleri soruları sınıf ortamında büyük grup tartışması tekniğiyle değerlendirdiler. Bunun yanında Mars ile ilgili güncel gelişmeleri de takip ederek hem araştırma becerilerini geliştirdiler hem de yaratacakları kurgunun bilimsel gerçeklik yönüne hazırlanmış oldular.

Hazırlık aşamasında yapılan bu çalışmalar öğrencilerimizin eleştirel düşünme, empati kurma, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanma, bilgiye ulaşma ve bilgiyi analiz etme gibi becerilerine de katkı sağlamış oldu.

Etkinliğimizin bir sonraki aşamasında Andy Weir’in “Marslı” adlı eserinden uyarlanan film, kısaltılarak dört bölüm hâlinde öğrencilerimize izletildi. Her bölümün sonunda yer alan sorular ışığında öğrencilerimiz, kendilerini karakterlerin yerine koyarak olayları değerlendirme, sorgulama, çıkarım yapma ve problem çözme becerilerine ulaşmış oldular.

Son bölümü Hi-Tech sınıfında 7D teknolojisi ile izlenen filmin değerlendirme soruları öğrenciler tarafından kumanda sistemi ile yanıtlanarak bireysel ve sınıf bazındaki sonuçlara anlık olarak ulaşıldı. Teknoloji ile iç içe olan bu filmi, yine teknolojik bir ortamda izlemek öğrencilerimizde fazlasıyla kalıcı etkiler yarattı.  

Etkinliğimizin son aşamasında öğrencilerimiz, izledikleri filmden ve bilim kurgu alanında okudukları öykülerden edindikleri birikimleri bir araya getirerek bu türde bir öykü kaleme aldılar. Yazılan öyküler 7. sınıflar arasında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz “Aklın Savruk Düşleri” isimli yarışmada kurul tarafından değerlendirildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz, başarı sertifikalarını Okul Müdürümüz Sayın Ayşe Nalan Kaskan’dan alarak öykülerini okul radyosunda seslendirdiler.

    

 

 

 

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 15 Mart 2019 15:05