Haberler

Hep Birlikte Daha Güvenli Bir İnternete...

Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dahilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin yasadışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Güvenli İnternet Programı kapsamında 2004 yılında INSAFE (European Safer Internet Network) ağı kurulmuştur. INSAFE ağı tarafından her yıl Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu sene de dünyada yaklaşık 130 ülkede kutlanmaktadır.  

        

Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye'de 5 Şubat 2019 tarihinde kutlanmıştır.

Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi öğrencilerimiz konuyla ilgili sunumlar ve afişler hazırlayarak internette güvende olmak için neler yapılması gerektiğini tartıştılar. Konuyla ilgili radyo sunumu yaparak günün anlam ve önemine dikkat çektiler.

Unutmayalım ki dijital dünyada gizlilik yoktur, paylaşılan her şey birileri tarafından görülür. İnternette güvende olmanız dileğiyle… 

#gig2019#güvenliinternetgünü#SID2019#SaferInternetDay

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 06 Şubat 2019 07:18