Haberler

Sportif Havacılık ve RC Model Uçak Kulübümüz İlk İnceleme Gezisini Hava Müzesine Yaptı

2018-2019 öğretim yılında okulumuzda 7. Sınıf öğrencileri ile başlangıç yapılan Sportif Havacılık ve RC Model Uçak Kulübü öğrencileri ilk gezisini Türk Hava Kuvvetlerine ait Hava Müzesine yaptı. 19 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen inceleme gezisi kulüp öğretmenleri İbrahim COŞKUN ve Oğuz GÜZELOĞLU eşliğinde yapıldı. Kulüp öğrencilerimiz çeşitli niteliklerde hizmet dışı kalmış jetler ve kargo uçakları üzerinde incelemelerde bulundu.

    

Kulüp faaliyetleri kapsamında uzaktan kontrollü model uçakların yapım ve kullanılışı konusunda edindikleri ilk deneyimlerini, gerçek uçaklar üzerinde karşılaştırma şansı buldular. 

“Bir adım her yolculuğu başlatır” ilkesi ile başladığımız kulüp faaliyeti hedeflerimiz arasında öğrencilerimizi günümüz ve gelecekte egemen olacak insansız hava araçları deryası ile tanıştırmak, onlara yeteneklerini keşfetme ve hayallerini bu teknolojilere yansıtma becerileri kazandırmak ve anlamlı bir hobi edinmelerini sağlamaktır.

Okulumuzda yakın bir zamanda uçuş simülatörü eğitimlerine de başlayıp öğrencilerimize ileriki sınıflarda bu alanda etkin faaliyetler içinde yer alacak alt yapı kazandırmayı planlamaktayız.

    

     

 

 

 

 

 
Son DüzenlenmeCuma, 21 Aralık 2018 09:40