Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansından En İyi Okul ve En İyi Delege Ödülleri ile Döndük

26-30 Mart 2018 tarihleri arasında Dublin’de St. Andrews Koleji’nin ev sahipliğinde, 30. St. Andrews Uluslararası Model Birleşmiş Milletler  Konferansı (SAIMUN) düzenlendi. Lise Kısmı Politika ve Diplomasi Kulübümüzün Amerika Birleşik Devletleri Delegasyonu olarak katıldığı konferansta, 104 okul ve 800 öğrenci arasından okulumuza “En İyi Okul” ödülü verilirken ve yedi öğrencimiz de “En İyi Delege” ödülüne değer bulundu.

Gençlerin bir araya gelerek sosyal, kültürel ve insani sorunlardan, silahsızlanmaya, ekonomi, finans ve çevre sorunlarına varıncaya değin dünya sorunlarını tartıştığı bu uluslararası platformda, öğrencilerimize İngilizce öğretmenleri Gökçe Gürsoy danışmanlık yaptı.

Konferansa katılan öğrencilerimiz ve yer aldıkları komiteler:

Didem Özçakır: Sosyal Kültürel ve İnsancıl Komite, “En İyi Delege” ödülü
Suat Barış Tunçay: Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, Büyükelçi görevi ve “En İyi Delege” ödülü,
Mert Cemri: Güvenlik Konseyi, “En İyi Delege” ödülü
Berna Kaplan: Özel Siyasal ve Dekolonizasyon Komitesi, “En İyi Delege” ödülü,