Atatürkçü Düşünce ve Türk Tarih Topluluğu öğrencilerimiz II.TBMM Cumhuriyet Müzesi’ni Ziyaret Etti

Atatürkçü Düşünce ve Türk Tarih Topluluğu öğrencilerimiz, rehber öğretmenleri Pınar Türkecan Koç ve Şule Kaynar ile Atatürk’ün Ankara’ya gelişi etkinlikleri kapsamında II.TBMM Cumhuriyet Müzesi’ni 2 Ocak 2018 tarihinde ziyaret ettiler. Gezi boyunca Atatürk’ün en büyük eserimdir dediği Cumhuriyet’in, Türkiye üzerindeki etkilerinin somut örneklerini incelediler. İlk yerli banknotu Türkiye’ye getiren geminin batırılması sonucu, paraların halkın eline geçmesiyle tedavülden kaldırılması; ilk basmanın üretildiği Nazilli Bez Fabrikasının açılışında Atatürk’ün, yakasına pamuk dalı takmış işçiler tarafından karşılanması ve işleyen makine sesleri için “İşte halka refah verecek sesler“ diyerek tarıma dayalı sanayinin önemini vurgulaması gibi hikayelerle Cumhuriyet Tarihine farklı açılardan baktılar. Bunun yanı sıra Montrö Boğazlar Antlaşması’nın imzalandığı kalem, Meclisi Mebusan’dan getirilen ve 23 Nisan 1920’den itibaren kullanılan meclis çanı, 29 Ekim 1933’de Atatürk’ün “Az zamanda büyük işler yaptık.” hitabıyla hatırlanan ve 36 saat 33 dakika süren 10.yıl Nutku’nu okunduğu mikrofon gibi Cumhuriyet tarihinin önemli objelerini de incelediler. Atatürk devrimlerine dair hazırlanmış odaları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelden dönüşüp şekillendirildiği, önemli kararların alındığı Genel Kurul Salonu’nu incelenerek gezilerini noktaladılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 03 Ocak 2018 10:26