Haberler

Lise Öğrencilerimize Lösemili Çocuklar Haftası Kapsamında Lösemi Hastalığı ve LÖSEV’in Tanıtımı Yapıldı

   

02 – 08 Kasım tarihlerine denk gelen “Lösemili Çocuklar Haftası” nedeni ile Lise öğrencilerimize Sağlık Merkezimizin daveti üzerine gelen LÖSEV ( Lösemili Çocuklar Sağlık Ve Eğitim Vakfı ) yetkilileri tarafından Lösemi Hastalığı tanıtılarak LÖSEV’in bu hastalığın tedavi sürecindeki katkıları anlatıldı. Tedavi edilebilen, ancak tedavisi  zorlu ve pahalı bir süreç olan, 3 – 4 yıl gibi uzun süreye yayılan bu hastalığı yenmede sosyal desteğin, hasta çocuklara ve yakınlarına yalnız olmadıklarını hissettirmenin önemi vurgulanarak, bu konuda LÖSEV’in ne gibi aktiviteler yaptığı, LÖSEV gönüllüsü olma şartları ve gönüllülerin çalışmaları aktarıldı.

Lösemi hastalığı hakkında bilgi verilirken gençlerimize genel olarak kansere yol açan faktörler ve korunma yolları konusunda bilgi verildi. Özellikle bu yaş grubu için önemli olan sigara ve radyasyonun (cep telefonları, ekranlı araçlar vb.) zararlı etkilerine değinildi.

Konferans sonunda, özellikle LÖSEV gönüllüsü olma ve hasta çocukların tedavi sürecine katkıda bulunma konusuna ilgi gösteren öğrencilerimiz, karşılıklı soru cevaplarla aydınlatıldı.

 

Son DüzenlenmeCuma, 10 Kasım 2017 16:00