Haberler

Ortaokul 5. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde “Çoklu Çözümler” Projesi Kapsamında “Depreme Dayanıklı Bina” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

    

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinde “Çoklu Çözümler” projesi kapsamında “STEM’le Tanışalım” etkinliğinin ardından, 15-25 Ekim 2017 tarihleri arasında Yıkıcı Doğa Olayları konusunda “Depreme Dayanıklı Bina” adlı etkinliği gerçekleştirdiler.

“Depreme Dayanıklı Bina” etkinliği ile öğrencilerimizin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi ve becerilerini kullanmaları ve günlük yaşamlarındaki problemleri çözebilmeleri için yaratıcı çözümler üretmeleri hedeflendi.

    

Etkinlik kapsamında öğrencilerimizden, sözü geçen disiplinlere özgü becerileri geliştirmeleri ve deprem konusunda bilgilenerek depremin yıkıcı etkilerine karşı alınabilecek önlemlerle ilgili farkındalık kazanmaları için depreme dayanıklı bir bina tasarlamaları beklendi.

Sınıflarında ve fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler, bir yandan akıl yürütme, yorumlama, tahmin etme, değerlendirme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, karşılaştırma, problem çözme gibi becerileri kazanırken, diğer yandan da konu dâhilindeki kazanımları gerçekleştirmişlerdir.

    

 

Son DüzenlenmeCuma, 27 Ekim 2017 14:49