Haberler

Ortaokul 7. Sınıf Öğrenci Velilerimize Yönelik “YGA Yıldızlar Liderlik Programı Semineri”ni Gerçekleştirdik

2017-2018 öğretim yılı I. dönem veli seminerlerimiz kapsamında Ortaokul 7. sınıf öğrenci velilerimize yönelik olarak planladığımız “YGA (Young Guru Academy) Yıldızlar Liderlik Programı Semineri”ni, 23 Eylül 2017 Cumartesi günü gerçekleştirdik.

TED Ankara Koleji ve YGA (Young Guru Academy) işbirliği kapsamında uygulanan “Yıldızlar Liderlik Programı” hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanan ve Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan’ın açılış konuşması ile başlayan seminerde Okul Müdürümüz, böyle bir semineri okulumuzda düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye’nin yeni liderlere ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle böyle bir programı hayata geçirmekle geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. YGA’nın Yıldızlar Liderlik Akademisi’nde,  TED Ankara Koleji gibi köklü bir okulun da öğrencilerinin bulunmasının, geleceğin liderlerinin yetiştirilmesindeki önemine vurgu yapan Kaskan, programa katılan öğrencilerde gözlemledikleri olumlu değişimlerin oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Daha sonra kendileri de bu süreçten geçmiş olan YGA Başkanı Asude Altıntaş ve YGA Başkan Yardımcısı Ömer Görgülü,YGA ve Yıldızlar Liderlik Okulu hakkında velilerimize ayrıntılı bilgi verdi. Asude Altıntaş aktardığı bilgilerde;  Yıldızlar Liderlik Programı’nın özgüvenli, birlikte başarabilen liderler yetiştirdiğini, bu programda Yıldızlar’ın daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurarak bu hayallerini projelendirdiklerini belirtti. 7. sınıf öğrencileri için özel olarak tasarlanan programa her yıl, Türkiye’nin en iyi okullarından başvuran ve seçilen 40 yıldızın katılma hakkı kazandığını ve bu programa son 5 yıldır Londra, San Francisco, Hong Kong gibi dünyanın farklı şehirlerinden de öğrenciler seçildiğini ifade etti.

Yıldızlar Liderlik Programı Süreçleri ile ilgili bilgi aktarımında bulunan Ömer Görgülü’ ise; Online Liderlik Okulu’nda Yıldızlar, 7. sınıfta Ekim - Mayıs ayları arasında YGA’nın özgün liderlik kavramları ile Online olarak tanıştıklarını ve Online Liderlik Okulu’nun Harvard & YGA stratejik ortaklığı ile geliştirildiğini belirtti. Bu programı üstün başarı ile tamamlayanların, Haziran ayındaki Yıldızlar Liderlik Kampı’na (YLK) katılmaya hak kazandıklarını ifade eden Görgülü, 5 günlük kamp boyunca, Ahmet Bozer, Doğan Cüceloğlu, Prof. Mehmet Toner, Faruk Eczacıbaşı, Begüm Doğan Faralyalı, Murat Özyeğin gibi çift kanatlı hayal ortaklarının sunumlarına katıldıklarını belirtti. YGA’nın dünya çapında defalarca ödüle layık görüldüğünü ifade eden Görgülü, sosyal inovasyon projeleri üzerinde engelli yıldızlarla birlikte çalıştıklarını ve Online Liderlik Okulu’nda öğrenilen liderlik kavramlarının bu kampta hayata geçirildiğini söyledi.

Bir diğer kampın ise Tohum Kampı olduğunu belirten Görgülü, Yıldızlar Liderlik Kampı’ndan seçilen öğrencilerin YGA’lı lider koçlarından bir yıl boyunca birebir mentorluk aldıktan sonra 8. sınıfın yazında gerçekleşecek Tohum Kampı’na katılmaya hak kazandıklarını vurguladı.

Doğan Cüceloğlu’nun “Tanıklık” kavramına da değinilen seminerde, çocukların evdeki tanıklıklarının ve anne babaların çocuklarının bu tanıklıklarında sağlayacakları rehberlik ve desteğin çok önemli olduğu vurgulandı.

Seminer sonunda, Asude Altıntaş ve Ömer Görgülü tarafından velilerin soruları cevaplandı. Seminerden oldukça memnun kaldıkları gözlenen velilerimiz, aynı seminerin öğrencilere yönelik olarak da gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler.

 
Son DüzenlenmePazartesi, 25 Eylül 2017 16:44