Lise Öğrencilerimiz CERN-Beamline For Schools Yarışmasına Katıldılar

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN´in lise öğrencileri için düzenlediği "Beamline for Schools" isimli yarışmaya katılan öğrencilerimiz sertifikalarını aldılar. Her yıl CERN tarafından düzenlenen yarışmada lise öğrencileri, parçacık fiziği alanında yapmayı planladıkları deneyleri bilimsel bir rapor şeklinde yazarak yaratıcılığın ön plana çıktığı bir dakikalık bir video eşliğinde CERN komitesine sunuyorlar. Yarışmada ‘’Proton Bea’’ adlı grupla Mert CEMRİ, Anıl GÜLBEDEN, Deniz Erkin KASAPLI ve Çınar KIZILTEPE  ve ‘’Cerniotheraphy’’ adlı grupla Suat Barış TUNÇAY, Elif Gülce CAN, İpek AKYOL ve Bartu Anıl KARABULUT isimli öğrencilerimiz, hazırladıkları çalışmalar ve çektikleri kısa film ile okulumuzu başarıyla temsil ettiler.  Öğrencilerimize fizik öğretmenlerimiz Mine Gökçe ŞAHİN ve Çiğdem ALVAN danışmanlık yaptı.

Son DüzenlenmePazartesi, 25 Eylül 2017 13:48