Haberler

Lise Kısmı Münazara Topluluğumuz ODTÜ GV Okulları 3. Ulusal Forumu’na Katıldı

Okulumuz TED Münazara Topluluğu üyelerinden 9, 10, 11. ve 12. sınıflar düzeyinden seçilen on kişilik bir öğrenci topluluğu (Hazal Bayındır, İnci Sıla Kaleli, Ali Yüce Kaleli, Selin Irmak Köksal, Pırıl Aytemiz, Ece Okçabollu, Ece şenkal, Aylin Yeşim Burç, Beliz Doğukaya, Zeynep Özer) 5- 7 Mayıs 2017 tarihleri arasında TED Münazara Topluluğu rehber öğretmenleri Başak İngin ve Şefika Betül Buzluk rehberliğinde ODTÜ GV Okulları tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen Ulusal Forumu etkinliğine katılmışlardır. Üç gün süren bu etkinlikte öğrencilerimiz ülkemiz sorunlarına kalıcı çözümler bulabilmek amacıyla oluşturulan komitelerde çeşitli fikirler üreterek yarattıkları çözüm odaklı önerilerini yasa tasarısına çevirmişler, düşüncelerini diğer komitelerdeki delegelerle paylaşıp tartışmışlar, ülkemizin güncel sorunlarıyla ilgili araştırma yapma ve düşünceyi geliştirip yazılı ve sözlü biçimde ortaya koyma becerisini kazanmışlardır.  

Öğrencilerimizden Hazal Bayındır’ın Komite Başkanı, diğer öğrencilerimizin ise delege olarak yer aldığı bu etkinlikte, Sivil Hak ve Özgürlükler, Kadın Hakları, İnsan hakları, Çevre, Kültür ve Eğitim, Dış İlişkiler komiteleri forum süresince aktif bir biçimde çalışmış, öğrencilerimiz forum sonunda yapılan genel kurulda açılış ve kapanış konuşmaları yapmışlar, soru turlarında yer almışlardır.

Öğrencilerimiz takım kurma ve komite çalışmalarını belirli bir plan dâhilinde yürütmede keyifli ve başarılı bir süreç geçirmişler, bilgilerinin yanında kültürlerini de artırarak çalışmayı amacına ulaştırmışlardır. Bununla birlikte tüm öğrencilerimzi bilgi, görgü ve deneyimleri ile dikkat çekmiş, okulumuzu en güzel biçimde temsil ederek bizleri gururlandırmışlardır. 

  

Son DüzenlenmePerşembe, 11 Mayıs 2017 10:50