Öğrencilerimiz SAIMUN Konferansı'ndan Ödüllerle Döndü

Lise Kısmı Politika ve Diplomasi Kulübümüz, İrlanda’nın başkenti Dublin’de bulunan St. Andrew’s Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Model Birleşmiş Konferansı (SAIMUN)’dan ödüllerle döndü.

09-13 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve 20 farklı ülkeden yaklaşık 800 öğrencinin katıldığı konferansta okulumuzu Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerimiz Brezilya ve Almanya delegasyonları olarak temsil ettiler.

Öğrencilerimiz Atakan Mumcuoğlu (11-C) ve Elif Kurtay (11-C), konferans sürecinde komite başkanı olarak görev aldılar. Öğrencilerimiz Cansu Zeynep Dölek (11-N), Elifsu Gözen(11-P), Defne Başeren (11-K), Sıla Baltacı (11-F), Ayşe Mısırlıoğlu (11-P), İmge Doğa Özden (11-P) komite çalışmalarında gösterdikleri başarı sonucunda “En İyi Delege Ödülüne” layık görüldüler. Güncel konuların tartışılarak yasa tasarılarının oluşturulduğu platformda, öğrencilerimize Politika ve Diplomasi Kulübü danışman öğretmenlerimizden Sinem Özge Tural rehberlik etti.

Konferansa katılan öğrencilerimizin görev aldığı komiteler:
1-      DISEC (Silahsızlandırma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi) Cansu Zeynep DÖLEK (11-N), Elifsu GÖZEN (11-P)
2-      ECOFIN (Ekonomi ve Finans Komitesi) Defne BAŞEREN (11-K), Zelal Su MUSTAFAOĞLU (11-C)
3-      SOCHUM (Sosyal ve İnsancıl Komite) Alper Kaan YANARATEŞ (11-K), Günsu AYTEKİN (11-R)
4-      SPECPOL (Özel Politik ve Bağımsızlaşma Komitesi) Elif Kürkçü (11-B), Kutay Dengizek (11-I)
5-      Sağlık ve Gençlik Özel Komitesi  Sıla BALTACI (11-F), Ayşe MISIRLIOĞLU (11-P)
6-      Çevre Komitesi  Ece Naz BİLGİÇ (11-K), İmge Doğa ÖZDEN (11-P)

Son DüzenlenmeCuma, 21 Nisan 2017 14:06