Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Süreyya Serdengeçti

TEDÜ Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Mart ayının ikinci konuğu T.C. Merkez Bankası e. Başkanı Süreyya Serdengeçti oldu. Serdengeçti, Merkez Bankasına girişini, 2001 yılındaki kriz sırasında başkanlığa atandığını ve o dönemde yabancı para kullanımı ile çok mücadele ettiğini ama sonuç alamadığını anlattı. 

Merkez Bankasının geçmişi ile bugününü karşılaştırıldığında döviz kurunun neden bu kadar yükseldiğini ve ileriye dönük kur tahmini yapmanın yanlış olduğunu açıklayan Serdengeçti, riski dağıtmak gerektiğini söyledi ve bütün tasarrufların aynı yerlere konulmamasını önerdi. Dış politikamızın dengesiz oluşunun ekonomik istikrarı olumsuz etkilediğini belirterek, özelleşme politikasının Türkiye için sürdürülebilir olmadığını iletti ve Türk Lirasına talep olması için hukuk devleti olmamız ve uzun vadede güven verebilmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Serdengeçti öğrencilerimize, siyasetin kendisine göre olmadığını, her zaman sevdikleri işi yapmalarını, belki çok para kazanamayacaklarını ama daha mutlu olacaklarını, kişinin kendini bilmesinin çok önemli olduğunu, dürüst olmalarını ve yaptıkları her işe uzun vadeli bakmalarını tavsiye ederek sohbetine son verdi.