Haberler

Lise Kısmı Münazara Topluluğumuz TED Hatay Koleji 1. Ulusal Forumu’na Katıldı

Okulumuz TED Münazara Topluluğu üyelerinden 10 ve 11. Sınıflar düzeyinden seçilen altı kişilik bir öğrenci topluluğu (Mert Köseoğlu, Kaya Demirkanlı, Yiğit Yıldırım, Aylin Yeşim Burç, Beliz Doğukaya ve Pırıl Aytemiz) 3- 6 Mart 2017 tarihleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Halil Koç rehberliğinde TED Hatay Koleji’nde düzenlenen I. TED Hatay Koleji Ulusal Forumu etkinliğine katılmışlardır. Dört gün süren bu etkinlikte öğrencilerimiz ülkemiz sorunlarına kalıcı çözümler bulabilmek amacıyla oluşturulan komitelerde çeşitli fikirler üreterek yarattıkları çözüm odaklı önerilerini yasa tasarısına çevirmişler, düşüncelerini diğer komitelerdeki delegelerle paylaşıp tartışmışlar, ülkemizin güncel sorunlarıyla ilgili araştırma yapma ve düşünceyi geliştirip yazılı ve sözlü biçimde ortaya koyma becerisini kazanmışlardır.  

TED Münazara Topluluğu öğrencileri bu etkinlikte, oluşturulan Eğitim, Kültür ve Sanat, İnsan Hakları, Adalet, Kadın Erkek Eşitliği komitelerinde aktif bir biçimde yer almışlar, forum sonunda yapılan genel kurulda açılış ve kapanış konuşmaları yapmışlar, soru turlarında yer almışlardır.

Öğrencilerimiz takım kurma ve komite çalışmalarını belirli bir plan dâhilinde yürütmede keyifli ve başarılı bir süreç geçirmişler, bilgilerinin yanında kültürlerini de artırarak çalışmayı amacına ulaştırmışlar, bununla birlikte bilgi, görgü ve deneyimleri ile dikkat çekerek okulumuzu layıkıyla temsil etmişlerdir. 

FORUMA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZ KATILIM BELGELERİNİ OKUL MÜDÜRÜMÜZ AYDIN ÜNAL'IN ELİNDEN ALDILAR

TED Hatay Koleji’nin bu sene ilkini düzenlediği “TED HATAY KOLEJİ I. ULUSAL FORUM”una katılan TED Münazara Topluluğu üyelerimize forum katılım belgeleri Okul Müdürümüz Sayın Aydın Ünal tarafından verildi. TED Hatay Koleji tarafından okulumuza takdim edilen plaket de topluluğumuza bu etkinlikte rehberlik eden Sayın Halil Koç tarafından Okul Müdürümüz Sayın Aydın Ünal’a sunuldu.

Öğrencilerimizin (Kaya Demirkanlı, Mert Köseoğlu, Aylin Yeşim Burç, Yiğit Yıldırım, Pırıl Aytemiz, Beliz Doğukaya) etkin katılımı ile gerçekleşen bu ve bunun gibi çalışmaların onların akademik becerilerine ve bilgi düzeylerine olduğu kadar kişilik özelliklerine, sosyal iletişim bağlarının kuvvetlenmesine ve kendilerini pekçok farklı alanda var etmelerine olanak verdiğini belirten ve bu çalışmalarda varlık gösteren tüm öğrencilerimizi her zaman desteklediğini dile getiren Sayın Aydın Ünal foruma katılan delegelere katılım belgelerini sundu, öğrencilerimize ve topluluk rehber öğretmenlerine teşekkürlerini iletti. Öğrencilerimiz ve rehber öğretmenlerimiz de bu etkinliğin kendileri açısından ne derece önemli ve verimli geçtiğini dile getirerek her türlü zeminde katkılarını esirgemeyen okulumuza teşekkürlerini bildirdiler.  

Son DüzenlenmeÇarşamba, 15 Mart 2017 12:57