Haberler

İstiklal Marşımızın Kabulünün 96. Yıldönümünü Kutladık

Lise Kısmımızda İstiklal Marşımızın Kabulünün 96. Yıldönümü Kutlaması ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği düzenlendi.  10-V ve 10-B sınıflarımızın organizasyonuyla 13 Mart 2017 tarihinde konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Öğrencilerimiz Gönül Kozan ve Deniz Erkin Kasaplı’nın sunduğu programda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Hatice Ersoy konuşma yaptı. İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadelede rehber olduğunu vurgulayan öğretmenimiz, “İstiklal Marşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk Milleti’nin verdiği ölüm kalım mücadelesini, bağımsızlığımıza olan düşkünlüğümüzü, bayrak sevgimizi ve vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir” dedi.


Öğrenciler adına konuşan Eray Ergün, İstiklal Marşımızın Türk Ulusunun özgür ve bağımsız olduğunun, sonsuza kadar özgür ve bağımsız yaşayacağının göstergesi olduğunu söyledi.Öğrencilerimiz Erkin Güçlüol ve Günce Çağırgan, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatını naklettiler.

Programın sonunda 10-V sınıfı öğrencilerimiz, arka sıralardan ayağa kalkarak İstiklal Marşımızın on kıtasını seslendirdiler.

 
Son DüzenlenmePazartesi, 13 Mart 2017 14:04