Haberler

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü” Okulumuzda Etkinliklerle Kutlandı

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle Lise Kısmımızda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Matematik Zümremiz “Sayılarlar Kadınlar”ı Anlattı

Lise Kısmı Matematik Zümremizin katkıları ile konferans salonunda 11-O sınıfı öğrencilerimizin görev aldığı “Sayılarla Matematik” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi.


Kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlallerini sayılarla ortaya koyan sunumda, dans grubumuz da sanat aracılığıyla farkındalık yarattı.

TED Tarafsız Topluluğu Ayşe Ayhan Asya’yı Konuk Etti


Lise Kısmı TED Tarafsız Topluluğu, Dışişleri Bakanlığı Müşaviri ve ‘74 mezunumuz Ayşe Ayhan Asya’yı konuk etti. İdari Bina Konferans Salonunda öğrencilerimizle bir araya gelen Asya, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve Kadın Hakları" konusunda verdiği konferansta çalışma hayatında ve günlük hayatta kadının rolünü anlattı. Dünya Ekonomik Forumu raporlarında kadın haklarına verilen değeri oranları ile açıklayan Ayşe Ayhan Asya konferansın sonunda öğrencilerimizden gelen sorulara cevap verdi.

Futbolda Söz, Genç Kızlarımızda

 


 

"Sporun cinsiyeti olmaz" sloganıyla yola çıkan okulumuz Lise Beden Eğitimi Zümresi ve gönüllü kız öğrencilerimiz işbirliğince 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel futbol turnuvası düzenlendi. Futbol sporunun, sadece erkekler tarafından ilgi duyulan ve gerçekleştirilen bir spor dalı olduğu önyargısını yıkmaya yönelik düzenlenen bu turnuva ile işbirliği, uyum, iletişim becerileri ile adil oyun davranışlarının sergilendiği eğlenceli deneyimler edinildi.Turnuvaya katılan tüm gönüllü öğrencilerimizi ve birinci olan takımımızı kutlarız.

Kadın Bilim İnsanları ve Kadın Filozoflar


Felsefe Zümremiz tarafından Hi-tech sınıfta “Kadın Bilim İnsanları ve Kadın Filozoflar” konulu bir sunum gerçekleştirildi. 11-B sınıfı öğrencimiz Eda Ayan ve 11-C sınıfı öğrencimiz Beyza Simay Türkeş’in sunumuyla tarihte yer tutan kadınlardan Ayn Rand, Sophie Germain, Hypathia, Marie Curie, Lise Mitler, Grace Hopper, Remziye Hisar gibi isimler ve çalışmaları tanıtıldı.

Ekonomik Yaşamda Kadının Yeri

Hi-tech sınıfta 11-P sınıfı öğrencilerimiz İrem Doğa Özden ve Erkin Güney “Ekonomik Yaşamda Kadının Yeri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz, kadının tanımı ve tarihte kadının yerini anlatarak başladıkları sunumda kadının ekonomik yaşamdaki yerini istatistiklerle ortaya koyarak, ülkemizde kadın istihdamı konusunda geleceğe yönelik çalışmalara değindiler. Sunumun sonunda Atatürk’ün Cumhuriyet döneminde kadınların statüsünü yüceltmek ve eşitliği sağlamak amacı ile yaptığı reformlardan bahsettiler. Etkinliğin hazırlanmasında öğrencilerimize Müdür Yardımcımız Tamer Atacan ve Felsefe Zümre Başkanımız Müge Dölek rehberlik etti.

 

 

 
Son DüzenlenmeÇarşamba, 08 Mart 2017 16:58