PEMBE KÖŞK MÜZESİ: “Genç Cumhuriyetin Eğitim Mucizesi”

Lise kısmı Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih Zümresinin disiplinler arası işbirliği etkinlikleri çerçevesinde   02/12/2016 tarihinde 9/Y ve 11/ U sınıfları  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Arzu ÜNAL ve Tarih Öğretmenleri Süheyla DİNEKLİ rehberliğinde Pembe Köşk ( İsmet İnönü Evi) Müzesine bir inceleme ve araştırma gezisine gitmişlerdir.  “Genç Cumhuriyetin Eğitim Mucizesi” temalı serginin yer aldığı Müzede öğrencilerimiz ile bizzat İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker İnönü ilgilenmiş, öğrencilerimize Pembe Köşk hakkında bilgi vermiştir. Yılın belli dönemlerinde ziyarete açılan ve kendisinin de konut olarak kullandığı köşkte TED Ankara Koleji Vakfı Özel Okullarından öğrencilerin gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını paylaşmıştır. Öğrencilerin sorularını yanıtlamış ve Atatürk’le olan yaşantılarını, anılarını aktarmıştır.