4. Sınıf Öğrencilerimiz, Lise öğrencilerimizin Elim Sende Etkinliğindeler

4.sınıf öğrencilerimiz, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Edebiyat Zümresi tarafından koordine edilen ve IB öğrencileri tarafından yürütülen Metin Çözümleme Projesi  “Elim Sende” etkinliği kapsamında dört haftalık bir çalışmaya ortak oldular. Bu proje dâhilinde ilk aşamada tüm 4.sınıf öğrencilerimiz okulumuzun amfitiyatrosunda “Zootropolis Hayvanlar Şehri” adlı çizgi filmi izlediler.

4.sınıf öğrencilerimiz aynı proje kapsamında ikinci aşamada, Lise IB öğrencilerimizle “Zootropolis Hayvanlar Şehri” adlı çizgi filmin etkinliklerini yaptılar. 4.sınıf öğrencilerimiz, metin çözümleme sürecinde izledikleri filmin konusunu, ana fikrini, karakterlerini filmin sevimli iki figürü eşliğinde analiz ettiler.

4.Sınıf öğrencilerimiz bu ortak çalışmayla hem çizgi filmi izleme keyfine vardılar hem de metin çözümleme sürecinde analiz etme, sentez yapma, ilişki kurma gibi becerilerini geliştirdiler.