Haberler

3. Cambridge Günü “Kültürel Etkileşim ve İşbirliğine Dayalı Öğretmen Gelişimi” Teması ile Gerçekleştirildi

Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi (CIE) olan ve Secondary Stage I, IGCSE ve A Level Programlarını uygulayan Türkiye’deki özel okullar, 18 Haziran’da üçüncü kez okulumuzun ev sahipliğinde düzenlenen Cambridge Günü’nde bir araya geldi.


“Kültüler Etkileşim ve İşbirliğine Dayalı Öğretmen Gelişimi” teması ile gerçekleştirilen 3. Cambridge Günü, Ortaokul Müdürümüz Zühal Üstündağ’ın hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Oturumun sunuculuğunu öğrencilerimiz Cansu Zeynep Dölek ve Atakan Mumcuoğlu yaptı. Gün boyu gerçekleştirilen oturumlarda Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen öğretmen ve eğitim temsilcileri Cambridge müfredatı uygulamalarını, bu uygulamaların getirilerini ve programın gelecekte vaad ettiği yenilikleri konuştular.

İlk oturumun konuşmacısı CIE Avrupa Bölge Müdürü Burcu Benderli, programın 162 ülkede, 31’i ülkemizde olmak üzere toplam 10 000 okulda uygulandığı bilgisini verdi. CIE Genel Müdürü Michael O’Sullivan ise ikinci oturumda “Okullar neden Cambridge’i seçer?” sorusuna cevap olarak “tutarlı ilerleme, esneklik, tanınma, network ve profesyonel gelişim” dedi.

Etkinliğin çağrılı konuşmacılarından CIE Global Persfektifler Bölümü Başkanı Paul Bullen-Smith, programın A Level metodolojileri, konuları ve temalarından bahsederken 25 yıllık eğitimci Dr. David Marsh ise görev bölgesi olan Finlandiya eğitim sisteminin başarılı olma nedenlerinden, iki dil bilen gençlerin beyin ve zihin gelişimlerindeki özelliklerden ve dijital yaşamın bu gençlerin öğrenme şekillerine etkilerinden bahsetti. 

Öğleden sonra gerçekleştirilen öğrenci panelinin moderatörlüğünü Arda Can Tekin yaptı. Panelde yabancı ülkede yaşam deneyimi olan lise öğrencilerimiz Defne Soydaş, Deniz Soydaş, Ege Sedef Topçuoğlu, Yaman Malkoç ve Ortaokul öğrencilerimiz Erim Armutlu, Selin Karagözoğlu, Göksu Dilek ve Tan Elçin kültürel farklılıklar ve kültürler arası iletişim konularında düşüncelerini paylaştılar.

Ardından düzenlenen toplam on iki eş zamanlı oturumda ise Cambridge müfredatını uygulayan okulların temsilcileri meslektaşlarına deneyimlerini aktardılar. Oturum aralarında Lise Kolej Sokağı’nda yabancı yayınevleri kitaplarını tanıttı. 

3. Cambridge Günü Devlet Opera ve Bale Sanatçısı ve mezunumuz Burcu Soysev söyleşisi ve mini konseri ile devam etti. Öğrencilerimiz Selin Sönmez (10-B) ve Oğuz Ekici (10-T) ile kısa bir söyleşi çerçevesinde sanat yaşamından bahseden Soysev, seslendirdiği parçalarla katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Etkinliğin sonunda CIE Koordinatörümüz ve Müdür Yardımcısı Nilgün Yücel, katılımcılara teşekkür ederek dilek ve temennilerini sundu.

 

Son DüzenlenmeSalı, 21 Haziran 2016 08:59