Haberler

V. Münazara Günleri Başladı

TED Ankara Koleji Münazara Topluluğu tarafından düzenlenen ve toplam 16 takımdan 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan, rehber öğretmenliğini okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Başak İNGİN’in yürüttüğü “V. Münazara Günleri”nin ilk günü başarıyla tamamlandı. Turnuvanın 2-9 Haziran tarihleri arasında elemeleri, 7 Haziran’da çeyrek finali, 8 Haziran’da yarı finali yapılacak ve turnuva 9 Haziran Perşembe günü final karşılaşması ile son bulacak.

 2 Haziran Perşembe günü gerçekleşen açılış töreninde okul müdürümüz Aydın ÜNAL  geleceğe ışık tutan eğitimli bireyler yetiştirmeyi misyon edinmiş okulumuzda münazara etkinliğinin bir gereklilik olduğunu, düşüncelerin ilerleyebilmesi ve medeniyet yolunun açılabilmesi için “münakaşanın değil münazaranın gerekli olduğunu”, okulumuzda bireyi düşünmeye ve sorgulamaya iten bu gibi etkinliklere katılımın bu denli yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dinleyicilerin de katılımcılar kadar önemliolduğunun altını çizen Aydın ÜNAL tüm katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı ve aynı zamanda Münazara Günleri jüri üyesi Ayşe YILDIZ “Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz ‘Münazara Günleri’ hepimiz için gerçek bir söz şölenidir. Şölenimize hoşgeldiniz.”sözleri ile tüm katılımcıları ve dinleyenleri keyifli bir etkinlik içine davet etti. Sözün gücüne ve önemine değinen Ayşe Yıldız demokratik ortamların oluşmasında bu gibi çalışmaların son derece önemli olduğunu belirtti.

Münazara Günleri Baş Organizatörlerinden 11- C sınıfı öğrencileri Canberk Koçkan, Umay İçkol ve Elif Arya Bulut’un açılış konuşmaları ve hazırlanan açılış videosu ile birlikte “V.Münazara Günleri” resmen başlatılmış oldu. 

Eleme turunun ilk karşılaşmasında “Lakırtı” takımına karşı muhalefet olan “Delta Kappa Epsilon” takımı, “Askerlik kadınlar için mecburi görev olmalıdır.” tezini etkili ve başarılı bir şekilde savunarak kazanan taraf oldu.

Dördüncü saat gerçekleşen ikinci karşılaşmamızda ise kazanan taraf  “Gürbüz Tam Bir Canavar” grubuna karşı “Kişiler para karşılığında ölüm riski içeren deneylere katılabilmelidirler.” tezini savunan muhalefet tarafı “Lazarus” takımı oldu.

İkinci Gün Maçları

“V. Münazara Günleri”nin ikinci eleme günü de başarıyla tamamlandı.

3 Haziran Cuma günü yapılan eleme turunun ikinci ayağının ilk karşılaşmasında “Fedora” takımı Hükümet grubu olarak “İnayet” adlı muhalefet grubuna karşı “Tüm eğitim kurumlarında üniforma zorunlu olmalıdır.” tezini başarılı bir biçimde savunarak maçın galibi oldu.

Dördüncü saat gerçekleşen ikinci karşılaşmamızda “Sözün Özü” adlı Hükümet grubu ile “Pia” adlı muhalefet kanadı karşılaştı.  Muhalefet kanadı olan “Pia” adlı gruba karşı “Hayvanlar medikal konularda denek olarak kullanılmalıdır.” tezini savunan Hükümet grubu etkili bir sunumla maçın kazananı oldu.

 

Üçüncü Gün Maçları

V. Münazara Günleri”nin üçüncü eleme günü de başarıyla tamamlandı.

6 Haziran Pazartesi günü yapılan eleme turunun üçüncü ayağının ilk karşılaşmasında “Veritas” takımı Hükümet grubu olarak “Grup 9 Düşünce” adlı muhalefet grubuna karşı “Oy kullanmak sadece eğitimli bireylere tanınan bir hak olmalıdır” tezini başarılı bir biçimde savunarak maçın galibi oldu.

Dördüncü saat gerçekleşen ikinci karşılaşmamızda “Lale Devri Çocukları” adlı Hükümet grubuna karşı “Mevcut eğitim sistemi yaratıcılığı desteklememektedir” tezini savunan “Münazara Hizmetleri” galip geldi.

Beşinci ders saatinde ise Muhalefet “Genç Perspektif” grubuna karşı “Mahkum annelerin çocuklarını yanlarında yetiştirmelerine izin verilmelidir.” tezini savunan  Hükümet takımı “Gaia” salondan galip ayrıldı.

Yedinci ders saati Hükümet “Galaksideki Otostopçular” grubu ile Muhalefet “Emun” grubu karşı karşıya geldi. Hükümetin “Çocuk sahibi olmak isteyen bireyler, devletin sağlayacağı zorunlu ebeveynlik eğitimlerini tamamlamalı ve ebeveynlik koşullarını her zaman yerine getirmelidir.’’ tezini savunduğu maçta kazanan “Emun” oldu.

V. Münazara Günleri’nin Çeyrek ve Yarı Finalleri de Tamamlandı

7 Haziran Salı günü gerçekleşen çeyrek final karşılaşmalarında kazanan takımlar Fedora, Sözün Özü, Delta Kappa Epsilon ve Gaia oldu.

8 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen yarı final karşılaşmalarının ilkinde Hükümet “Delta Kappa Epsilon”a karşı “Sanat ödülleri verilirken sanatçıların kişisel yaşantıları da dikkate alınmalıdır.” tezini savunan “Sözün Özü” kazanan taraf oldu.

İkinci karşılaşmada ise “Çevreyi büyük ölçüde etkileyecek projeleri ve kanunları bilim insanlarından oluşan bir mahkeme veto edebilmelidir.” konusu tartışıldı. Maçın galibi Muhalefet takımı “Gaia”ya karşı Hükümet “Fedora” oldu.

Turnuvanın final karşılaşması 9 Haziran Perşembe günü Genel Müdürlük binamızda gerçekleştirilecektir.

 

 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 09 Haziran 2016 08:26