Haberler

3. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı'nda Yenilikçi Fikirler Yarıştı

Lise Kısmı INNOVATED Topluluğumuz tarafından 26 Mayıs 2016 tarihinde 3. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı düzenlendi. Fuara okulumuzdan 11, TED Bursa Koleji’nden de 1 proje katıldı. Fuarın açılışında konuşan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, “TED Ankara Koleji’nin en güçlü yanlarından biri öğrencilerin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirecek çalışmalara sadece ortam yaratmaktır. Bu çalışmaların odağında siz öğrenciler varsınız." diyerek katılan öğrencilere ve INNOVATED Topluluğu rehber öğretmenleri Demet İzgü ve Hasan Soner Yücel’e teşekkür etti.

Fuarda öğrencilerin, yenilikçi iş fikirleri paralelinde iş planlarını hazırladıkları, sanal şirketler kurarak daha önce hiç üretilmemiş ya da üretilmiş ürünler üzerinde tasarladıkları yenilikler, Kolej Sokağı’nda gün boyunca sergilendi.


Jürinin değerlendirmesi sonucunda genç girişimcilerin projelerini, pek çok ulusal ve uluslararası şirkete mentörlük yapan Ufuk Batum, Steinbeis Danışmanlık Şirketi’nden Tamer Öztin ve ODTÜ Robot Topluluğu üyelerinden Simge Nur Çankaya ve Kağan Sarıbaş’tan oluşan jüri değerlendirdi. Ufuk Batum ayrıca konferans salonunda öğrencilerimize verdiği “Değer Oluşturmak” başlıklı seminerde küresel pazarlarda yer alabilmek için küresel dinamiklerin neler olduğu konusunda düşüncelerini paylaştı. ODTÜ Robotluluğu’nun geliştirdiği elektrikli otomobil prototipi RED de öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Birincilik ödülünü; yüksek sesle müzik dinlerken belirli seslere karşılık veren kulaklık projesi ile İdea,

İkincilik ödülünü; alışverişe çıkmadan önce eksiklerin görülmesini kolaylaştıran buzdolabı ile Glaciem,

Üçüncülük ödülünü; doğa sporları ile uğraşanlar için içinde bulunan jel yardımıyla yemek pişirme ve ısıtma imkanı sağlayan kap ile Hitari aldı.

Konferans salonunda yapılan törenle dereceye giren proje sahiplerine madalyaları takdim edildi. 

 
Son DüzenlenmePerşembe, 26 Mayıs 2016 16:24