Köşe Yazıları

SPORU AMAÇ EDİNMİŞ BİR OKUL

SPORU AMAÇ EDİNMİŞ BİR OKUL

SIMSIKI DAĞ GİBİ DİMDİK KOLEJ GELİYOR ŞİMDİ
SIMSIKI TAŞ GİBİ, SIMSIKI DAĞ GİBİ DİMDİK KOLEJ GELİYOR ŞİMDİ…

Sahalarda ve tribünlerde yankılanan bu tezahürat aslında bir okulun, bir geleneğin ve bir bağlılığın sembolüdür.
Bir okul düşünün, Türkiye’de 90 yıl boyunca hep ilklere imza atmış olsun, verdiği yüksek kalitede eğitimin yanı sıra spordan sanata pek çok farklı aktiviteyi desteklesin. Bir okul düşünün on binlerce mezunuyla başarının, aydınlığın sembolü hâline gelmiş olsun.
Ankara Koleji kurulduğundan bu yana sadece eğitim yuvası değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyal yaşamlarını, spor ve müzik gibi aktiviteleri desteklemeyi ilke edinen bir okul oldu. Kolejde her zaman öğrenciler, ders dışında bir uğraşısı olması yolunda desteklendi.

Screen Shot 2021 12 20 at 08.57.11

İşte, bu uğraşıların en önemlisi de spor oldu. Kolej tüm branşlarda sporla iç içeydi. 1954’te kurulan Spor Kulübü, 1966’da Ankara Kolejliler Spor Kulübü ismini aldı ve sadece Türkiye’de değil, dünya çapında başarılara imza atarak bugünlere geldi.

“Ankara Spor Kulübünün kurulması ve büyük başarılar elde etmesi, Kolej ruhunu oluşturan en önemli unsurlardan biriydi.”
( Özer Bereket 75. Yıl Dönümünde TED Ankara Koleji)

Camiamızın spor alanındaki temsilcisi olan Kulübümüzün en büyük özelliği ve öncelikli hedefi, öğrencilere ve gençlere spor sevgisini aşılamak, mücadele gücü yüksek, sportmen ve ahlaklı genç sporcular yetiştirmek, alt yapıdan sporcu yetiştirilmesini sağlamak ve Kolej takımlarının başarısı doğrultusunda ülke sporuna da katkıda bulunmaktır.
(TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Arşivi - Eski yönetim kurulu başkanı Sn: Önder Bülbüloğlu)

TED ANKARA KOLEJLİLER SPOR KULÜBÜNDE YÜZME

Screen Shot 2021 12 20 at 08.58.59

Bir süre TOBB ETÜ Spor Kompleksinde devam eden yüzme branşındaki takım çalışmaları, 2014 yılında TED Ankara Kolejinin İncek Kampusunda kapalı yüzme havuzunun açılmasıyla beraber daha da gelişerek uluslararası arenalarda kendini gösterme fırsatını yakalamıştır. Okulumuzun spor kompleksinde yer alan en eski fotoğraf 1986-1987 öğretim yılında çekilen erkek yüzme takımıdır.

Screen Shot 2021 12 20 at 09.00.36

1987-1988 öğretim yılında kız yüzme takım sporcularını erkek sporcularla birlikte görüyoruz. Yine bir gelenek bozulmamış ve Ankara birincisi olmuşlar.

1993-1994 kız ve 2001-2002 erkek takımlarını da aşağıdaki resimlerde görmektesiniz.

Screen Shot 2021 12 20 at 09.03.45

Ben beşinci sınıftayım ve beş yıldır yüzme takımında sporcuyum. Yaptığım arşiv taramalarında basketbol branşının okulumuzun spor tarihinde öne çıkmış olduğunu gördüm ve bunu Kulüp Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kerem Mağdenli’ye sordum:

-Sayın Mağdenli, basketbolun Türkiye’ de tanıtılmasında TED Ankara Kolejinin çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Kolejliler Spor Kulübünün arşivi için kitaplar yazdırmış bir branş olmuş. Kulübümüz için yüzme, basketbola göre daha yeni bir branş sayılabilir ama yüzme de kulübümüzün öncü sporlarından biri olabilir mi acaba? Gelecekte de bu dalda kazandığımız başarılara ait kitaplar yazılabilir mi?

- Zeynep Merhaba,
Mesajın için teşekkür ederim. Yüzme, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü için çok çok önemli. Okulda çok güzel bir havuzumuz var, çok değerli antrenörlerimiz var ve en önemlisi senin gibi çok istekli sporcularımız var.
Geçen sene, bizim yetiştirdiğimiz Deniz Ertan ve Defne Taçyıldız, Tokyo Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etti. Her kulaçlarında, gurur duyduk. İnşallah yeni Denizler yeni Defneler sizler olacaksınız, ülkemizi, okulumuzu, kulübümüzü temsil edeceksiniz, gururlandıracaksınız.

Selamlar,
Kerem Mağden

Kendisine çok teşekkür ederim. Verilen emeklerin ve imkânların başarıya dönüşmesi için hep çalışıyor olacağız.

Başarı Hikâyesi Küçükler Yüzme Şampiyonası
12-14 Kasım tarihlerinde Etlik Olimpik Havuzunda düzenlenen Atatürk'ü Anma Ankara Küçükler Yüzme Şampiyonası'na katılan 8-9-10 yaş sporcularımız, müsabakalarda 28 altın, 13 gümüş, 14 bronz olmak üzere toplam 55 madalya alarak kulübümüzü başarıyla temsil etmişlerdir. Müsabakaya katılan tüm sporcu ve antrenörlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Screen Shot 2021 12 20 at 09.05.201

(Bu haber, TED Kolejliler Spor Kulübü’nün haber sitesinden alınmıştır.)

Yüzmedeki başarılarıyla yurt dışında eğitim bursu alan sporcularımız,  sadece kulvarlarda değil, eğitimde de başarı odaklı olduklarını bize göstermişlerdir. Yüzme branşı hem fiziksel hem de akademik anlamda sporcularımıza pek çok şey katmaktadır.
TED Ankara Kolejinin havuzundan, olimpik havuzlara giden ulusal başarı hikâyesinin anahtarı yorulmadan çalışmak ve azmetmektir. Bugüne kadar kazandığı başarılarla Türkiye’ye artı bir değer kazandırmış, Atatürkçü, laik, aydın bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiş bu eğitim yuvasının meşalesi 90 yıldır hiç sönmedi, sönmeyecek.

ZEYNEP AKKOCAOĞLU
5/B          

Kaynakça:

-Bir Tutkunun ezgisi ( Doç. Dr. Müjdat Tohumcu)
-TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Arşivi
-75. Yılında Türk Eğitim Derneği
-TED Ankara Koleji Vakfı Arşivi

Son DüzenlenmePazartesi, 20 Aralık 2021 09:08
Bu kategoriden diğerleri: « TENİS