Haberler

MFINUE’22 Konferansı'na Katıldık

saint joseph

Lise Kısmı Fransızca Politika ve Diplomasi Kulübü (MFNU) öğrencilerimizle, İstanbul Saint Joséph Lisesinin düzenlediği MFINUE’22 konferansına katıldık.

2-4 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Saint Joséph Lisesinde, 10’dan fazla ülkenin ve 500’den fazla öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleşen MFINUE Konferansı’na, Fransızca Politika ve Diplomasi Kulübü Rehber öğretmenlerimizden Gürcü Acar Erkmen, okulumuz 10-A sınıfı öğrencilerinden Derin Gültuna ve 12-N sınıfı öğrencilerinden Bora TEZKAN ile katıldı.

Öğrencilerimiz konferans boyunca “Göçmen Toplulukların Kültürel Mirasının Korunması” ve ”Hapis Cezasından Sonra Rehabilitasyon ve Toplumla Yeniden Bütünleşmeyi Sağlama” konularında çözüm önerilerini Sosyal, İnsancıl ve Kültürel ve Hukuk Komitelerinde sunup şehrimizi ve okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Konferansın teması “Tarihin Yansımaları” olarak belirlendi. MFINUE Konferansı boyunca öğrenciler, resmi ya da gayri resmi münazaralar çerçevesinde birçok uluslararası probleme çözüm bulmaya çalıştılar. Öğrencimize katkılarından dolayı teşekkürler ederiz.