Lise Kısmı Hizmetiçi Eğitim Seminerlerimiz Devam Ediyor

Tarih Vakfı’nın “Gençler Tarih Yazıyor” projesi kapsamında Lise Kısmı Coğrafya, Felsefe, Tarih, Din Kültürü ve  Ahlak Bilgisi Zümre öğretmenlerinin katılımı ile 08/12/2018 Cumartesi günü  okulumuzda “Sosyal Bilimlerde Eleştirel Okuma ve Eleştirel Düşünme” atölye çalışması yapıldı. Boğaziçi Ünivertsitesi Edebiyat Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu tarafından verilen seminerde, yazma becerisinin gelişebilmesi için anlayarak okuma, kaliteli dinleme ve yazmaktan uzak durmamanın gerekli olduğu ifade edildi. Özellikle öğrencilerimize eleştirel düşüncenin ve becerisinin kavratılmasının önemi üzerinde duruldu. Tüm gün süren atölye çalışmasında öğretmenlerimiz sosyal bilim içeriğinde metin analizleri yaparak eleştirel okuma basamaklarını uygulama imkanı buldular.