WRO - Dünya Robot Olimpiyatları'nda Dünya 1.liğini Ülkemize Kazandırdık

20-25 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çin’in Guiyang şehrinde düzenlenen WRO Dünya Robot Olimpiyatları’nda, açık kategoride ülkemizi temsil ederek Dünya 1.si olduk. 60 ülke, 22 bin takım arasında yapılan ülke elemelerinden sonra Çin’de düzenlenen Olimpiyat finallerinde birincilik kupasını alırken şanlı bayrağımızı ve Okulumuzun flamasını dalgalandırmanın gururunu yaşadık. Lise Kısmı Robotik Kulübü öğrencilerimiz Yiğit Çolakoğlu, Cemre Sare Cansız ve Zeynep Tüfekçi’den oluşan Türk Milli Takımı ROBOTED3, danışman öğretmenleri Hasan Soner Yücel’in rehberliğinde hazırladıkları “Food Cloud” isimli proje ile Çin medyasının da ilgi odağı oldu.

Gıdaları tarım aşamasından marketteki raflarda yerlerini alana kadar takip eden, kullanıcıya gıdanın her türlü içeriğini (alerjenlere kadar)  uygulama ile sunan bir gıda güvenlik sistemi olan “Food Cloud”, sistem içerisindeki robot sayesinde raflardaki ürünleri kullanım süresine göre otomatik sıralayıp kullanıcı güvenliğini ve sağlığını koruyor, ayrıca israfı da engelliyor. Bütün bu verileri de bulut veri tabanında saklıyor.