Haberler

8. Geleneksel Matematik Günleri'ni Gerçekleştirdik

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi tarafından 24 Mart 2018 tarihinde “8. Matematik Günleri” düzenlendi.

Bilimsel bir aktivite çerçevesinde okullar arası etkileşimi artırmak, öğrencileri kaynaştırmak, öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek ve yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, her okulu 10. ve 11. sınıf düzeyinde 3 asil ve 1 yedek öğrenci temsil etti.

    

    

 

Adayların 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu oldukları ve klasik tipli sorulardan oluşan çeşitli etaplarda yarıştığı 8. Liseler Arası Matematik Yarışması’nın değerlendirmesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi Öğretmenleri tarafından yapıldı. Yarışmanın en heyecanlı ve hareketli etabı olan “Karışık Gruplarla Runner Yarışması”nda koşucular, çözümü bitiren grupların cevaplarını jüriye en kısa sürede yetiştirmek için yarıştı.

    

    

Yarışmanın kapanış bölümünde Lise Kısmı Müdürümüz Sedef Eryurt konuşma yaptı. Katılan tüm okullara teşekkür eden Lise Müdürümüz, matematiğin çok zor bir bilim olduğunu ama bütün bilim dallarının hepsinin içinde matematiksel düşünmenin önemli olduğunu vurgulayarak "Bütün bilim dallarını bir ağaca benzetirsek, matematik ağacın gövdesidir. " dedi.

Okulumuz öğrencilerinin ev sahipliği yaptığı yarışmanın sonucunda bireysel olarak;

Birinci Mustafa Kemal Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Atakan Arslan, ikinci TED Bodrum Koleji'nden Kadri Emre Yıldız, üçüncü TED Bodrum Koleji'nden Can Ünen oldu. Öğrenciler ödüllerini Okul Müdürümüz Sedef Eryurt'tan aldılar.

Yarışmanın sonucunda okul bazında Mustafa Kemal Final Anadolu Lisesi birinci, TED Kuzey Kıbrıs Koleji ikinci ve TED Bodrum Koleji üçüncü oldu ve ödülleri Müdür Başyardımcımız Tamer Atacan tarafından verildi.

Runner etabı birincilerine ise ödülleri Matematik Zümre Başkanımız Çiçek Ünal tarafından verildi.

8. Matematik Yarışması toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

    

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 27 Mart 2018 13:23