Haberler

6. Sınıf “Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün Anadolu Uygarlıklarına Yolculuğu

     

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü”nün 6.sınıf öğrencileri, 29 Kasım 2017 Çarşamba günü Müdür yardımcısı Ebru TARTAN, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Songül KUMBASAR ve Büşra DÖNMEZ rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler. Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan gezi öncesi etkinlikte, “Eserlerin Hikayesi” adlı çalışma ile geziye hazırlık yapan öğrencilerimiz, gezi sırasında müzedeki tarihi eserlerin hikayelerini yaratıcı drama yöntemiyle sergileyerek, müzeye gelen yerli ve yabancı turistlerin takdirlerini kazandılar.

Keşfederek öğrenmenin kıvancını yaşayan öğrencilerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle açılan ve kendine özgü benzersiz koleksiyonuyla dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ndeki arkeolojik eserleri Paleolitik Çağ’dan başlayarak kronolojik bir sırayla görme fırsatı buldular.

 Öğrencilerimiz, Asurların, Hititlerin, Friglerin, Urartuların ve Lidyalıların İlk Çağ’da yarattıkları eserleri inceleyerek zengin bir görsel bellek oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar. Gezi sırasında hazine avı oynayan öğrenciler, koleksiyon oluşturmanın kültürel mirası yaşatan boyutunu tartışarak, tarihsel mirasımıza olan duyarlılıklarını geliştirdiler.