Haberler

Öğretmenimiz Işıl Çırakoğlu, Hacettepe Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Nedeniyle Düzenlenen Panelde Deneyimlerini Paylaştı

  

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Işıl Çırakoğlu, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın daveti üzerine 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni çerçevesinde düzenlenen “İyi Eğitim İyi Öğretmen” başlıklı panelde konuşma yaptı. Panel davetinde öğretmenimizden, eğitim ve edebiyat öğretimi ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmaları ve kurumumuzdaki yirmi yıllık hizmeti süresince yaptığı çalışmalardan bahsetmesi istendi.
Fakültedeki öğretim elemanları ve öğrencilerin hazır bulunduğu panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Berrin Akman üstlendi ve panelde Prof. Dr Cahit Kavcar, Prof.Dr. İbrahim Yıldırım, Doç.Dr. Nermin Yazıcı ve öğretmenimiz Işıl Çırakoğlu birer konuşma yaptılar.

Öğretmenimiz, “Yaşama ve Kendine Yolculuk: Öğretmenlik” başlıklı konuşmasında, iz bırakan öğretmenlerin, yaşama dokunan öğretmenler olduğunu belirtti, tüm öğrendiklerimizin, bizi daha iyi insan olmaya, daha üretken olmaya, daha iyi yaşamanın yolunu bulmaya yönlendirdiğine dikkat çekti. Öğretmenlerin, müfredatların, programların çerçevesi içerisinde gerçekten “neyi” öğretmek gerektiğini sorguladıklarını ve öğrencilerinin özelliklerine göre yeni, kendilerine özgü yöntemler geliştirmeye yöneldiklerini, deneyimlerinden hareketle aktardı.  Çırakoğlu, öğretmenliğin topluma, çevreye karşı bir sorumluluğu beraberinde getirdiği üzerinde durdu. Öğretmenimiz konuşmasında öğretmenlik sürecinde unutamadığı olayları ve deneyimlerine de atıfta bulundu. Panelin sonunda tüm katılımcılara fakülte dekanı tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

 
 
Son DüzenlenmeSalı, 28 Kasım 2017 14:20