Lise Kısmı Öğrencilerimiz "Erişim Haktır" Paneline Katıldılar

Okulumuz 11/K ve 11/L sınıfı öğrencileri Sesli Betimleme Derneği’nin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirmiş olduğu “Erişim Haktır” adlı panele ve çalıştaya katıldılar. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı zümresinin düzenlediği bu etkinlikte öğrencilerimiz görme engelli kimselerin radyo, sinema ve televizyon yayınlarını “Sesli Betimleme” yöntemi ile nasıl daha verimli bir biçimde takip edebildiklerini, sesli betimlemenin engelli vatandaşlarımızın yaşamındaki yeri ve önemini kavradılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kemal Önalan’ın başkanlığını yürüttüğü ve TRT, Kanal D, Tivibu ve Türkcell- Hayal Ortağım projesi temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldıkları “Betimlemenin Medyadaki Yeri” adlı oturumda öğrencilerimiz soruları ile oturuma dahil oldular. Panelin ardından Zülfü Livaneli’nin yönetmenliğini yaptığı , Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamını beyaz perdeye aktaran “Veda” adlı sinema filmini “Sesli Betimleme”li hali ile izleyen öğrencilerimiz, dilin insan yaşamındaki yerini bir kez de görme engelli vatandaşlarımızın penceresinden görebilme imkanı buldular. Çalışmanın rehberliğini Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Ayşe Yıldız, Müdür Yardımcımız Ahmet Akaracı ve edebiyat öğretmenimiz Başak İngin yürütttü.