Basında Kolej Haberleri

Northwestern Üniversitesinden Aaron Zdawczyk

https://ankahaber.net/haber/detay/northwestern_universitesinden_aaron_zdawczyk_cok_sayida_turk_ogrencimiz_var_bu_insanlar_su_an_turkiyede_toplumun_bircok_farkli_kesimine_katkida_bulunan_kisiler_107175

NORTHWESTERN ÜNİVERSİTESİ’NDEN AARON ZDAWCZYK: ÇOK SAYIDA TÜRK ÖĞRENCİMİZ VAR. BU İNSANLAR ŞU AN TÜRKİYE'DE TOPLUMUN BİRÇOK FARKLI KESİMİNE KATKIDA BULUNAN KİŞİLER

 
ABD Northwestern Üniversitesi Kıdemli Kabul Müdürü Aaron Zdawczyk, Northwestern Üniversitesi’nde çok sayıda Türk öğrencinin eğitim aldığını söyledi. Zdawczyk, “Türkiye ile yıllardır oldukça güçlü bir ortaklığımız var. Northwestern'de bir Keyman Modern Türkçe çalışma programımız var. Onlarca yıldır hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde üniversitemize gelen Türk öğrencilerimiz oldu ve güçlü bir öğrenci birliğimiz, çok sayıda Türk öğrencimiz ve geniş bir mezun veya yüksek lisans öğrenci ağımız var. Bu insanlar şu an Türkiye'de toplumun birçok farklı kesimine katkıda bulunan kişilerdir. Bazıları hâlâ ABD’de çalışıyor ve orada da büyük şirketler ve kuruluşlar için çalışıyor” diye konuştu.
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago kentindeki Northwestern Üniversitesi Kıdemli Kabul Müdürü Aaron Zdawczyk, Northwestern Üniversitesi’nin tanıtım seminerinde TED Ankara Koleji’nde lise öğrencileriyle dün bir araya geldi. Zdawczyk seminerde, Üniversite hakkında genel bilgi verdi ve Üniversite’nin sağladığı olanaklardan bahsetti. ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Zdawczyk, ziyaretinin amacına ilişkin, “ABD üniversitelerine başvuru, ABD’deki yüksek öğrenimden ve özellikle Kuzeybatı’da sahip olacakları liberal sanatlar ya da esnek müfredat seçenekleri bağlamında sahip olabilecekleri değer ve fırsatlardan bahsetmek için buradayım” dedi.
 
Northwestern Üniversitesi’nin öğrencilere sunacağı katkılara ilişkin ise Aaron Zdawczyk şu bilgiyi verdi:
 
“Northwestern’in özellikle mevcut programların kombinasyonu ve öğrencilerin farklı alanlardaki programları bir araya getirerek staj ve araştırma gibi pratik fırsatların peşinden koşmak ve ardından bir topluluğun parçası olma şansı nedeniyle özel bir yer olduğu kanaatindeyim. Bu, ortak çalışmaya dayalı ve aynı zamanda cesaretli olan çok özel bir şey.”
 
“NORTHWESTERN’DE ÇOK SAYIDA TÜRK ÖĞRENCİMİZ VAR”
 
Northwestern’de çok sayıda Türk öğrenci olduğunu belirten Zdawczyk sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Northwestern’de çok sayıda Türk öğrencimiz var. Bence pek çok Türk öğrenci, özellikle eğitimsel, akademik ilgi alanlarını keşfetme fırsatının peşinde koşmak için ABD’ye geldi. Bilhassa eğitimin eleştirel düşünme ve analitik düşünme açısından iyi olduğunu ve öğrencileri tutkularını veya ilgi alanlarını keşfetmeye ittiğini düşünüyorum.”
 
Zdawczyk, Üniversite’nin sağladığı burs olanaklarına ilişkin ise şunları kaydetti:
 
“Northwestern'de sosyo-ekonomik çeşitliliğe inanıyoruz ve dolayısıyla finansal yardım programı ihtiyaç odaklıdır, yani bir öğrenciyi kabul edip, onlara finansal yardım sağlayabilirsek, devam etmelerine ve herhangi bir kredi ya da maddi yardımlara sahip olmalarını sağlayacağız. Öğrenimlerini, barınmalarını, yiyeceklerini karşılayacağız, toplam maliyeti göz önüne alacağız ve her öğrencinin aynı fırsatlara sahip olduğundan emin olacağız. Bu bir burs, bir ailenin eğitim masraflarını karşılayabilmeleri için ihtiyaç duyacağı gerçeğine dayanan bir burs.”
 
“TÜRKİYE İLE YILLARDIR OLDUKÇA GÜÇLÜ BİR ORTAKLIĞIMIZ VAR”
 
Zdawczyk son olarak şöyle konuştu:
 
“Türkiye ile yıllardır oldukça güçlü bir ortaklığımız var. Northwestern'de bir Keyman Modern Türkçe çalışma programımız var. Onlarca yıldır hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde üniversitemize gelen Türk öğrencilerimiz oldu ve güçlü bir öğrenci birliğimiz, çok sayıda Türk öğrencimiz ve geniş bir mezun veya yüksek lisans öğrenci ağımız var. Bu insanlar şu an Türkiye'de toplumun birçok farklı kesimine katkıda bulunan kişilerdir. Bazıları hâlâ ABD’de çalışıyor ve orada da büyük şirketler ve kuruluşlar için çalışıyor.”