13. Matematik Yarışması

13. GELENEKSEL LİSELER ARASI MATEMATİK YARIŞMASI

matematik

YARIŞMANIN AMACI:
Bu yarışmada bilimsel bir aktivite çerçevesinde, okullar arası etkileşimi arttırarak öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak ve öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek ve yeni bakış açıları kazandırmak amaçlanmaktadır.

HEDEF KİTLE:

KATILACAK OKULLAR VE ÖĞRENCİ SAYISI:
Yarışmaya tüm TED okullarının ve Ankara ilinde bulunan Anadolu-Fen Liselerinin 10. ve 11. sınıflar düzeyindeki öğrencileri katılabilecektir. Belirtilen okullar dışında kalan özel ve resmi etüt merkezleri, bilim merkezleri ve dershanelerden gelen başvurular kabul edilmeyecektir.
Her okuldan 3 asil öğrenci ve 1 yedek öğrenci olmak üzere toplam 4 öğrenci katılabilecektir. Asil üyelerin yarışmaya gelememesi durumunda  başvuru formunda belirtilen yedek üye dışında bir öğrencinin yarışmaya katılması mümkün olmayacaktır.

YARIŞMA TAKVİMİ:

• SON BAŞVURU TARİHİ: 22 Mart 2024
  • YARIŞMA TARİHİ: 11 MAYIS 2024– 09.00-15.45 SAATLERİ ARASINDA

09:00-09:30 Karşılama ve Kayıt
09:30-11:00 Bireysel yarışma etabı
11:00 -11:25 Ara
11:30 -13:00 Takım yarışması
13:00-13:45 Öğle Yemeği
13:50-15:10 Karışık gruplarla runner yarışması
15:15  Kapanış ve ödül töreni

YARIŞMANIN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN ESASLAR:

1.     Yarışma etkinliği ücretsizdir.
2.     Yarışmaya katılım gönüllülük esasına dayalıdır.
3.     Yarışmanın düzenlenmesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksatılmaması için gerekli önlemler alınmıştır.
4.     Katılımcı okul sayısı ile ilgili herhangi bir sınırlama getirilmemiştir. Okulumuzun fiziki şartları yeterlidir.
5.     Yarışmanın içeriği ve yapılış şeklinde öğrencilerin gelişim seviyeleri, ilgi, istek ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuştur.
6.     Yarışmanın düzenlenmesinde herhangi bir kurum, kuruluş, firma, marka ve kişiyi ön plana çıkartacak ifade ve ögeye yer verilmemiştir.
7.     Yarışmaya katılacak okullar, ulaşım, konaklama vb. giderleri kendileri karşılayacaktır.
8.     Yarışmaya katılacak öğrencilerin veli izin form örneği ekte gösterilmiştir.
9.     Yarışmaya katılacak öğrencilerin velilerinden alınacak, kişisel verilerin kullanılmasına ilişkin izin dilekçe örneği ekte gösterilmiştir.
10.  Engelli bireylerle ilgili katılım olması durumunda, Okulumuza bilgi verilmesi halinde Ankara içi ulaşım Okulumuz tarafından karşılanacak ve engelli bireyin durumuna istinaden gerekli önlemler alınacaktır.
11.  ETAP 1 : Bu etap takım etabıdır. Takımlar, yarışmaya katılan okulların belirlediği 3 kişiden oluşacaktır. 8 ila 10 soru arasında açık uçlu sorulardan oluşan sınav süresi 90 dakika olacaktır. Bu etabın sonunda ilk üç dereceyi alan okullara plaket verilecektir.
12.  ETAP 2: Bu etap bireysel etaptır. Okulların belirlediği 3 asil öğrenci bireysel olarak yarışacaktır. 8 ila 10 soru arası açık uçlu sorulardan oluşan sınavın süresi 90 dakika olacaktır. Bu etabın sonunda ilk üç dereceye giren öğrencilerin her birine madalya verilecektir.
13.  ETAP 3: Bu etapta yarışmaya katılan öğrenciler karıştırılarak üçer kişilik takımlar oluşturulacaktır. Sınav süresi 3-5 dakika arası olan sorulardan oluşacak, sorular bir ekranda yansıtıldıktan sonra teker teker tüm takımlar tarafından cevaplanarak ilerlenecektir. Takımların istedikleri kadar cevap verme hakkı olacaktır. Toplam 12 sorudan oluşacak beraberlik halinde yedek sorular devreye girecektir. Bu etabın sonunda ilk üç dereceye giren öğrencilerin her birine madalya verilecektir.
14.  Yarışma bitiminde okullar rehber öğretmenleri eşliğinde sonuçlara itiraz edebilir. İtiraz talebi ödül töreni öncesi değerlendirildikten sonra sonuçlar açıklanır. Ödül töreni sonrası gelen itirazlar kabul edilmeyecektir.

KATILIM ŞARTLARI:

• 2023-2024 akademik yılında öğrenim gören 10. sınıf ve 11. sınıf öğrencileri bu yarışmaya katılma hakkına sahiptirler. Yarışmaya katılan öğrencilerin hepsi 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu olacaklardır.
  • Her okul 3 asil ve 1 yedek öğrenci olmak üzere 4 öğrenci ile yarışmaya katılabilecektir.  Asil üyelerin yarışmaya gelememesi durumunda başvuru formunda belirtilen yedek üye dışında bir öğrencinin yarışmaya katılması mümkün olmayacaktır.
  • Başvurular www.tedankara.k12.tr adresinde duyurular bölümünde bulunan başvuru formu doldurularak kabul edilecektir. Son başvuru tarihi 22 Mart 2024 olup bu tarihten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  • Yarışmamız 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü, 09.00-15.45 saatleri arasında düzenlenecek; okul olarak ve bireysel olarak birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecektir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

DERYA ÇELİK ERGEV / TED ANKARA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI

TELEFON NUMARASI: 0312 586 90 00 / DÂHİLİ: 1617  (MATEMATİK ZÜMRESİ)

JÜRİ ÜYELERİ:
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Müdür Yardımcısı ve Matematik Öğretmenleri, Serpil PİLAVOĞLU, Beril DOĞANELİ, Matematik Öğretmenleri Serpil ÇETİN, Güneş Utku BEŞKARDEŞ, Özge ALMAŞ ADAL  Murat Yaşar KURT ve Cem GENÇTÜRK.

ÖDÜLLER:

BİREYSEL BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: MADALYA, KATILIM BELGESİ