BİZİM TİYATRO

Anaokulu Bizim Tiyatro Ekibinden "Şirinler - Sevgiyi Şirinleme Günü"

Anaokulu öğretmenlerimizden oluşan Bizim Tiyatro Ekibi,  Kırıntı Eğitim Festivali  kapsamında en ihtiyaç duyulan toplumsal sorunlarımızın başında gelen “SEVGİ” temasında öğrencilerimize farklı bir  pencere açmak amacıyla 24 Mart 2015 tarihinde “Şirinler” adlı çizgi roman ve animasyon dizisinden yola çıkarak hazırladıkları“Sevgiyi Şirinleme Günü” adlı oyunu sahnelediler.

Sevgi içinde yaşamak, sevgiyi paylaşmak ve sevgiyi başka yollarla anlatmak temaları üzerine kurulu öyküde Şirinler köyünde yine mutlu ve sevgi dolu bir gün başlıyordur. Sevgiyi Şirinleme Günü için hazırlık yapmakta olan Şirinler, bu özel günde önemli misafirler beklemektedirler. Köyden biraz uzakta Şirinler kadar sevgi dolu olmayan Gargamel ve kedisi Azman ise Şirinlerin bu güzel gününü bozmak için elinden geleni yapacaktır.
İlkokul 1. Sınıf ve Anaokulu öğrencilerimizin ilgiyle izledikleri oyunda, Türk Eğitim Derneği’nin10.000 Genç Meşale Daha Aydınlık TürkiyeKampanyası’nı desteklemek amacıyla sembolik biletler satıldı. Biletleriyle içeri giren öğrencilerimiz kendilerini; ormanın derinliklerinde, mantar evlerle dolu bir köyde buldular. Senaryo, dekor, sahne tasarımı ve müziklerin öğretmenlerimiz tarafından hazırlandığı oyun, büyük alkış topladı.
Oyun sonunda Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Ziya Savran ve TED Meşale Komitesi Başkanı Sayın Deniz Sungur öğretmenlerimize teşekkür ettiler.
Oyunda görev alan Gülay Turhan, Zeynep Ünlü Mutlu, Elif Aslan, Türkan Turan Güven, Ayşe Özmen, Fırat Kabukçu, Esra Şahintaş, Ayşegül Şener, Neslihan Özgür, Yağmur Danacı, Tuba Yeşilay Daşıran, Seden Karadeniz, Özge Günel, Kirsten Kurt, Zeynep Talia Şahin ve dekor, ışık ve sahnelemede destek olan tüm branş öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.