DEĞERLER EĞİTİMİ

Değerler Eğitiminde Bu Ay /EKİM

Okulumuzda yürüttüğümüz Değerler Eğitimi Programı’na bu yıl da devam ediyoruz. Pek çok ülkede farklı biçimlerde uygulanmakta olan Değerler Eğitimi Programları; konu ile ilgili tüm paydaşların (veli, öğretmen, okul çalışanları, öğrenciler, okul dış çevresi) katılımıyla, öğrencilere olumlu karakter özelliklerini ve evrensel değerleri bir plan ve program çerçevesinde kazandırmayı hedeflemektedir.

Okulumuzda bu program Türk Eğitim Derneği Eğitimcileri tarafından hazırlanan “Kıvrık Nerede?” Değerler Eğitimi Seti ile yürütülmektedir.

A1 Sınıflarında Kıvrık Nerede? Salkım Saçak Ormanı’nda, Uçan Ada’da, Çıtırtılı Park’ta kitaplarını okuyup, çalışmalarımızı etkinliklerle zenginleştirmeyi planlıyoruz.

A2 Sınıflarında ise öncelikle A1’de okuduğumuz kitapları tekrarlayarak döneme başlıyoruz. Sonrasında yıl boyunca serinin son üç kitabı olan Saçaklı Market’te, Dopdolu Müzesi’nde ve Salkım Saçak Tiyatrosu’nda kitaplarını okuyup, çalışmalarımızı etkinliklerle zenginleştirmeyi planlıyoruz.