HAFTA SONU FİKİRLERİ

BEZ TORBA

Dünyamızın geleceği için doğayı korumalıyız. Plastiğin doğaya verdiği zararı, naylon torba kullanımını azaltmak için bez ve kağıt torba kullanımının önemini çocuklarımıza anlatmalıyız. Siz de çocuğunuzla birlikte bez torba hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

• Kumaş veya hazır bez torba
  • Yapıştırıcı
  • İğne , iplik,
  • Kumaş boyası
  • Keçe, boncuk, pul, düğme

Kumaştan bir bez torba dikebilirsiniz veya hazır dikilmiş bir bez torbayı süsleyebilirsiniz. Düğmeler, kumaş boyaları, keçe, boncuk, pul vb. malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kumaş boyalarıyla istediğiniz bir deseni boyayabilir, yazılar yazabilirsiniz.

• Hazırladığınız bu torbaya çocuğunuz oyuncaklarını koyabilir.
  • Okula giderken eşyalarını bu torba ile taşıyabilir. Okulda arkadaşlarına bez torbayı ne için hazırladığını anlatabilir.
  • Alışverişe giderken bu torbayı kullanabilirsiniz.
  • Çocuğunuzla birlikte sevdiğiniz insanlara hediye bez torbalar hazırlayabilirsiniz.
  • Torbanızı hazırlarken aşağıdaki örnekleri inceleyebilirsiniz.
  • Bu çalışmayı yaparken doğayı korumak için başka neler yapabileceğinizi konuşabilirsiniz. Atık çöplerin nasıl değerlendirildiğini araştırabilirsiniz.
  • Evde kullanmadığınız bez torbaları süsleyip nasıl değerlendirebileceğinize birlikte karar verebilirsiniz.

İyi eğlenceler...