HAFTA SONU FİKİRLERİ

RESİMLİ GÜNLÜĞÜM

Çocuğunuzun okuldan geldiğinde günü nasıl geçirdiğini, nelerden hoşlandığını sizinle paylaşmasını sağlayacak her gün yapılan bu çalışma için;

• Çocuğunuzla birlikte büyük boy çizgisiz bir defter alın.
  • Bu defteri birlikte kaplayabilirsiniz.
  • Günlük tutmanın nasıl bir şey olduğunu anlatın, günlüğünüz varsa gösterip , paylaşabilirsiniz.
  • Çocuğunuza her gün okuldan eve geldikten sonra o gün okulda neler yapmaktan hoşlandığını, neler öğrendiğini anlatan resimler yapmasını söyleyin.
  • Resminde neler yaptığını sorarak anlattıklarını resmin arkasına not edin. Günün tarihini yazmayı unutmayın.
  • Eve gelen misafirlere günlüğünü gösterip anlatabilir.

Böylece ;

• Çocuğunuz okulda neler yaptığını ve duygularını resim yaparken daha rahat ifade edecektir.
  • Sayfalar arttıkça çocuğunuzun resimlerinden gelişimini gözlemleyebilirsiniz.
  • ıleride saklayıp , paylaşmak için eğlenceli bir anı defteri olacaktır.
  • Resimdeki ipuçlarından çocuğunuzun neler hissettiğini kolaylıkla anlayabilirsiniz.
  • Çocuğunuzla birlikte hergün bir sayfa resim ile ilgili konuşarak kaliteli zaman geçirmiş olacaksınız.
  • Çocuğunuzda düzenli ve özenli defter tutma alışkanlığını desteklenmiş olacak.

Mutlu Günler...