HAFTA SONU FİKİRLERİ

Mis Kokulu Kurabiyelerle Komşumuzu Ziyaret Ediyoruz

Hafta sonu çocuğunuz ile birlikte kurabiye yapıp, komşu ziyaretinde bulunmaya ne dersiniz?

Öncelikle, çocuğunuzla birlikte hangi komşunuza gideceğinize karar vermeniz gerekiyor. Karar verdikten sonra, çocuğunuzun komşunuza giderek ziyaretinizi haber vermesini sağlayınız. Ufak aksaklıkları önlemek için sizin önceden komşunuz ile mini bir ön konuşma yapmanız gerekebilir!

Kurabiyeleri yapmaya çocuğunuzla sohbet ederek başlayınız. Malzemeleri, listeden bakarak birlikte hazırlayınız.

Kurabiye hazırlama sırasında sihirli kelimeleri kullanmaya özen gösterelim. (“Teşekkür ederim”, “Eline sağlık” vb.)

ışte kurabiye yaparken çocuğunuza yöneltebileceğiniz ve size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı sorular:

• Kurabiye yapmak için nelere ihtiyacımız var?
  • Kaç yumurta kırdık?
  • Kaç bardak süt, şeker kullandık?
  • Neden kabartma tozu kullanıyoruz?
  • Gereğinden fazla tarçın vb. kullanırsak neler olabilir?
  • Sence kulak memesi kıvamı ne olabilir? Bu yumuşaklığı nasıl elde ettik?
  • Hamuru nasıl açtık?
  • Kurabiyelerimizin şekli nasıl olsun?
  • Kurabiyelerimizi nerede pişirelim?
  • Kaç derecede pişirelim?
  • Burnuna kurabiyeler pişerken nasıl kokular geliyor?
  • Kurabiyelerimiz ne zaman pişer? Beklerken ne yapabiliriz?
  • Kurabiyelerimiz ne kadar kabardı?
  • Kurabiyeleri ne zaman yemeliyiz?
  • Kurabiyelerin servisini nasıl yapalım?
  • Komşumuza giderken nasıl giyinmeliyiz?

Komşu ziyaretinden sonra eve dönünce çocuğunuz ile birlikte sohbet ediniz. Hatta okuldaki arkadaşları ile paylaşabilmesi için ufak ziyaretinizin bir fotoğrafını çekebilir ya da çocuğunuzun o gününüzü resimlendirmesini isteyebilirsiniz.

Dilerseniz bir arkadaşınıza ya da akrabanıza telefon ederek o gün çocuğunuz ile birlikte geçirdiğiniz zamanı ve duygularınızı anlatabilir, bu konuşmayı çocuğunuzun yanında yaparak ona, kendisi ile birlikte birşeyler yapmanın ne kadar eğlenceli olduğunu bir kez daha hissettirebilirsiniz.