Anaokulumuz Paylaşım Saatleri'nin İkincisi: "Babalık Rolü Üzerine..."

Anaokulumuz paylaşım saatlerinden ikincisi, 13 Aralık Cuma günü “Babalık Rolü Üzerine” başlığıyla gerçekleştirildi.

paylasimsaati2

paylasimsaati3

Babaların rolünün çocukların ihtiyacını karşılamak üzere kurulu olduğu ve bu yaş çocuklarının ihtiyaçları aktarıldı. Birlikte zaman geçirme, sevgiyi ve değeri hissettirme, sohbet ve paylaşımda bulunma, oyun oynama, sınırları anlatma ve koruma, ulaşılabilir baba olma ve ebeveyn tutarlığının altı çizildi. Ergenlik döneminde babanın varlığının çocuğun entelektüel gelişimini, sosyal girişimciliğini, kendini kontrol etme ve empati becerilerini desteklediği anlatıldı.

Babaların, çocukların

• özgüven,
  • benlik saygısı,
  • antisosyal davranış,
  • davranış sorunları,
  • ikili ilişkiler,
  • sosyal beceriler,
  • okul başarısı,
  • öğrenme ve bilgi düzeyinde çok büyük etkilerinin olduğu belirtildi.

Babalık Tipleri’nde

• Aşırı otoriter babaların etki altında kalan ve isteklerini/ihtiyaçlarını dile getirmeyen;
  • Mükemmeliyetçi babaların öz değeri düşük, çekingen ve yüksek yetersizlik hisseden;
  • Aşırı koruyucu babaların inisiyatif alamayan ve yardıma muhtaç;
  • İşkolik babaların ihmal edilmiş ve değersiz hisseden;
  • Aşırı izin veren babaların doyumsuz ve sıklıkla hayal kırıklığı yaşayan;
  • İlgisiz babaların saldırgan ve istismara açık;
  • Tutarsız babaların ise doğrulardan kolay vazgeçen ve sözlerini yerine getirmeyen yetişkinler yetiştirme olasılığından bahsedildi.

Sunumun sonunda ilgili öneri yayınlar ve sunumun kaynakçaları paylaşıldı.

Öneriler ve Kaynakça: