“Okul Öncesi Dönem Çocuğu ve Ailesinde Duygusal Dalgalanmalar” Konulu Veli Paylaşım Saati Gerçekleştirildi

Anaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi Uzmanlarından Gülay Oskay Ünay, 25 Ekim 2019 tarihinde düzenlenen paylaşım saatinde  “Okul Öncesi Dönem Çocuğu ve Ailesinde Duygusal Dalgalanmalar” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda çocukların duygu anlarının nöropsikolojik temelleri üzerinde duruldu. Ebeveynlerin bu zorlu anlarda çocuklara nasıl destek olabilecekleri ve önlem/müdahale yöntemleri paylaşıldı. Duygu patlamaları esnasında çocukların duygularını anlama, yanında olma ve bağ kurmanın öneminin altı çizildi. Çocuğun duygularının kabul görmesinin kişilik gelişimine faydasından bahsedildi; duyguların sağlıklı bir şekilde yaşanması için üst beyni geliştirme yolları aktarıldı.

Yararlanılabilecek Kitaplar Listesi:

• Anne Baba Sihri – Hedvig Montgomery
  • Çocuklar İçin Duygularla İletişim Becerileri – Bonnie Thomas
  • Duygularım = Oynuyorum ve Kendimi Tanıyorum – Isabelle Filiozat & Virginie Limousin & Eric Veille
  • Kaybedince Kızan Selin - Frank J. Sileo
  • Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor – Sara Şahinkanat