3. foresighTED Bilim Günleri

Anaokulumuzun gelenekselleşen Bilim Günleri - foresighTED etkinliğinin üçüncüsünü tamamladık. Öğrencilerimiz “Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik” olmak üzere hazırlanan toplam 5 atölyede birbirinden farklı deneylere ve çalışmalara katıldılar.

3. foresighTED Bilim Günlerinin açılışı Kolej Sokağı’nda hazırlanan sahnede “Bilim Günleri” şarkısının söylenmesi ve “Şaşkın ile Bilgin” in bilim konulu tiyatro gösterisi ile yapıldı. Atölyelerin yanısıra Kolej Sokağı’nda her atölyeye ait bir etkinlik aracılığıyla tüm hafta boyunca foresighTED’ in devamlılığı sağlandı. Cuma günü öğrencilerimizi yine çok sevdikleri “Şaşkın ile Bilgin” sürprizi bekliyordu. Eğlenceli gösterileriyle öğrencilerimizin bilim günlerine ait deneyimlerini pekiştirdiler.

Atölyelerde uygulanan etkinlikler;

Science-Fen Atölyesinde; Pin pon topları nasıl havalanır? (Hava Basıncı Deneyi), Topların Resmi (Hava ile Yer Değiştiren Nesneler Deneyi), Havayla Hareket Eden Araba (Havanın Gücü Deneyi), Yelpaze ile Uçuşan Grapon Kağıtları (Rüzgarın Gücü Deneyi)

Technology-Teknoloji Atölyesinde; A1 Sınıfları için “Dijital Mikroskop” ve “VR Gözlük”

A2 Sınıfları İçin “Zıpır Bardaklar” ve “Elektrikli Hamurlar”

Engineering-Mühendislik Atölyesinde; Makara Sistemi ile Kaldırma, Binaları Yıkmak, Borularla Ev İskeleti Yapımı, Mısır Yağmuru

Art-Sanat Atölyesinde; A1 Sınıfları için Sünger Baskısı ile Gökkuşağı Oluşturma, A2 Sınıfları için Renkli Köpükler ile Resim Yapma, A1 ve A2 Sınıfları için Fır fır Yapımı

Maths-Matematik Atölyesinde; A1 Sınıfları için Tombala, Sayılarla Blok Avı

A2 Sınıfları için Haydi Tahmin Et!, Sudoku,  A1 ve A2 Sınıfları için ortak hazırlanan Örüntü ve Dikkat Oyunu etkinlikleridir.