Anaokulu Öğretmenlerimizin Yeni Eğitim Yılına Hazırlık Çalışmaları

Yeni eğitim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında, 21 Ağustos 2017 tarihinde göreve başlayan anaokulu öğretmenlerimiz, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak üzere katıldıkları seminerler dışında öğretmenden öğretmene aktarım çalışmaları da yürüttüler.

İlk olarak sınıf öğretmenlerinden Özgül Vural ve Burcu Ekinci, Türk Eğitim Derneği’nin yürüttüğü standardizasyon çalışmaları kapsamında tüm TED okullarında kullanılması planlanan ve Paylaşım Çemberi saatinde uygulanması hedeflenen eğitim panolarını öğretmenlerimize aktardılar.

Eline Snel’in “Bir Kurbağa Gibi Sakin ve Dikkatli” adlı kitabından yola çıkan Zeynep Ünlü Mutlu ise çocuklarda farkındalık eğitimi ve nefes çalışmaları konulu bir sunum gerçekleştirirdi.

Anaokulu Müzik Öğretmeni Fırat Kabukçu, hem öğretmenlik mesleğinin eğlenceli taraflarını hem de minik öğrencilerin zaman zaman karşılaştığı komik durumları anlattığı bir aktarım yaptı.

Okul Doktoru Nilgün Danış, "Bizi Bağırsaklarımız mı Yönetiyor?" başlıklı sunumunda öğretmenlerimize bağırsak mikrobiotası ve önemi, vücudumuzdaki yararlı mikroplar ve bunları korumak için dikkat edilmesi gerekenler, prebiyotikler ve probiyotikler hakkında bilgi verdi.