portal beyaz Portal     İK      Kütüphane     S.S.S.      İletişim   

TR    EN

TR    EN

Ortaokul Akademik Faaliyetler

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerimizde, öğrencilerimizin hayallerini teknoloji ve bilimin ışığında gerçeğe dönüştürmeleri için çalışırız. Öğrencilerimizin edindikleri bilgi ve becerilerle, inovasyonu ve üretimi hayatın gerekliliği olarak görmelerini ve dünyada gelişen teknolojiyi yakından takip eden bireyler olarak yetişmelerini sağlamak hedeflenir.

Kodlama, robotik, maker, yapay zeka, dijital oyun tasarımı, mobil uygulama geliştirme, 3B tasarım, sanal gerçeklik, dijital vatandaşlık ve daha fazlasını içeren eğitimlerimiz ile öğrencilerimizin hızla değişen ve gelişen teknoloji dünyasında etkin bir rol üstlenerek eleştirel, yaratıcı, analitik ve algoritmik düşünme becerilerini kazanmaları sağlanır.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kapsamında, öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası proje tabanlı yarışma, sergi, atölye çalışmaları ve turnuva etkinliklerine yenilikçi ve özgün projeler geliştirerek aktif katılımları teşvik edilir.

Mottomuz: Hayal Et, Tasarla, Kodla ve Üret!

Dersimizdeki eğitim öğretim programımız, milli eğitimin genel amaçları ve dersin özel amaçları doğrultusunda yürütülmektedir.

Dersimizin amacı; evrensel, insani, ahlaki değerlerin, dinlerin insani ve ahlaki değerleriyle örtüştüğü bilincine aklın ve bilimin ışığında ulaşan nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Dersimizde, Atatürk’ün “Her kişi dinini, din işlerini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. Orası da okuldur. ” sözünden hareketle, doğru din anlayışına sahip, kendisiyle ve çevresiyle barışık, kendini gerçekleştirmiş, öz değer bilinci yüksek, beden, zihin, ahlak, duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu amaçlar doğrultusunda, öğrenme-öğretme sürecinde, öğretim programı aracılığıyla kazanmaları hedeflenen bilgi, beceri, tutum, değer, kavramlar öğrenci merkezli yaklaşımlarla eğitim öğretimdeki yenilikler takip edilerek kazandırılır.

Fen Bilimleri dersi öğretiminin temel amacı; bireysel farklılıkları ne olursa olsun bütün öğrencilerimizin fen okuryazarı olarak yetişmesidir. Bu temel hedef kapsamında öğrencilerimizin;

  • Gözlem yapma, ölçme, sınıflama, verileri kaydetme, hipotez kurma, verileri kullanma ve model oluşturma, değişkenleri değiştirme ve kontrol etme, deney yapma gibi bilim insanlarının çalışmaları sırasında kullandıkları bilimsel süreç becerilerini,
  • Bilimsel bilgiye ulaşılması ve bilimsel bilginin kullanılmasına ilişkin analitik düşünme, karar verme, yaratıcılık, girişimcilik, iletişim ve takım çalışması gibi yaşam becerilerini,
  • Fen Bilimlerini; teknoloji, Matematik ve mühendislikle bütünleştirmeyi sağlayan tasarım becerilerini geliştirmeleri hedeflenir.

Fen Bilimleri derslerinde öğrencilerimizin bireysel ya da grup olarak çalışmalarına imkan verecek şekilde düzenli olarak laboratuvarlarda deneyler yapılır. Ayrıca öğrencilerimizde bilimsel merak uyandırmak ve bilimsel süreç becerilerini uygulamasını sağlamak için her yıl geleneksel olarak “Bilim Şenliği” düzenlenir.

Fransızca Dil Eğitimi programımızın temel amacı; Fransızcayı sevdirmek, ikinci bir yabancı dili öğrenmeye istek uyandırmaktır. Fransızca eğitimi çok kültürlü anlayışa yönelik, öğrenci merkezli olarak verilmektedir. Fransızca derslerinde okuma, yazma, konuşma ve anlamaya yönelik çalışmalar yapılır. Dil bilgisi ve kelime bilgisi bu dört temel dil becerisi içinde verilir.

5, 6, 7 ve 8. sınıflarda verilen Fransızca Dil eğitimi öğrencilerimizin yazılı ve sözlü iletişim becerilerini en iyi seviyeye getirmeyi amaçlar. 5. sınıfta başlayan Fransızca dil eğitiminde okuma-yazma, dilin genel kuralları ve kültürel kavramlarla birlikte Frankofoni‘yi tanıtıcı çalışmalar yapılır.

Fransızca dersleri drama, film, eğitici oyunlar, şarkı ve görsel materyallerle desteklenir. Öğrencilerimiz Fransızca yeterliliklerini ölçmek için tüm Avrupa ülkeleri tarafından onaylanan DELF sınavına A1 – A2 düzeyinden katılırlar. 

Sayfa 1 / 4

Okullar
Bağlantılar
Bizi Takip Edin
İletişim

Taşpınar Mah. Kolej Cad. No:5 İncek Gölbaşı / Ankara

info@tedankara.k12.tr

+90 312 5869000