Anaokulu
Anaokulu kayıtları için; Ocak ayı itibariyle Okul web sayfası ve sosyal medya hesaplarından ilanlar yapılmakta kayıt takvimi ve kayıt kılavuzu yayımlanmaktadır. İlanlar ve kayıt kılavuzunda belirtilen doğum yılı içindeki çocukların kayıtları A1 sınıfına alınmaktadır.
Kayıtlarımız aday kayıt ve kesin kayıt olmak üzere iki aşamada yapılmaktadır. Her yıl belirlenen ve aday kayıtların ardından duyurulan kontenjan dahilinde öğrenci alınmaktadır.
Aday kayıtlar, ilan edilen kayıt takvimine uygun olarak çevrim içi olacak şekilde yapılmaktadır. İlanlarda sürecin adımlarını detaylı bir şekilde anlatan aday kayıt kılavuzu da yayımlanmaktadır. Aday kayıt süreci içinde, okul tarafından duyurulan tarihlerde “Okul Tanıtım Günü” gerçekleştirilmektedir.
Anaokulumuzdaki tüm öğretmenler kendi alanlarında lisans mezunudur. Ayrıca, öğretmenlerimizin çoğu yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimlerini tamamlamış veya devam etmektedir.
Okulumuz 08:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Öğrencilerin en geç 17.00’da velileri tarafından alınması gerekmektedir.
A1 ve A2 sınıfları için kapasitemiz, bir sınıfta 20 öğrenci olacak şekilde belirlenmiştir.
Sınıflar, kız-erkek öğrenci eşitliği gözetilerek kura ile oluşturulmaktadır.
Anaokulumuzda; A1, A2 sınıfları ve her sınıfın sınıf önü bahçesine açılan verandası veya balkonu bulunmaktadır. Sınıf önü bahçeleri dışında, ortak kullanılan, ön ve arka olmak üzere iki bahçe alanı vardır. Ayrıca; Anaokulu içinde Beden Eğitimi Salonu, Çok Amaçlı Salon, Bilişim Teknolojileri, Görsel Sanatlar, Yoga, Keşif ve Bilim, Çocuk Edebiyatı ile Felsefe atölyeleri, yemekhane ve revir yer almaktadır.
Kampüs içinde bulunan; stadyum, okul kütüphaneleri, okul müzesi, kapalı spor salonları, yüzme havuzu, HI-TECH (7D Salon ve Planetaryum) gibi alanları da öğrencilerimiz yıl içinde ziyaret edip etkinlikler gerçekleştirmektedirler.
A1 ve A2 sınıfları için Beden Eğitimi, Yüzme (A2 Sınıfları), Bilişim Teknolojileri, Müzik, Drama, Görsel Sanatlar, Keşif ve Bilim, Çocuk Edebiyatı ile Felsefe ve Yoga dersleri vardır.
Sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi kahvaltısı olmak üzere iki ara öğün ve bir ana öğün yemek servisimiz vardır. Yemeklerimiz taşeron firma tarafından okulda pişirilmektedir. Uzman diyetisyenler tarafından hazırlanan aylık yemek menüsü her ayın başında velilerle paylaşılmaktadır.
Anaokulu sağlık birimi, öğrencilerimizin sağlık durumlarının tespiti ve geliştirilmesi, çevre sağlığı, okul ortamında sağlığı riske atabilecek tehlikelere karşı önlem alınması, tedavi, acil müdahale, sevk ve yönlendirme, ihtiyaca göre öğrencilerimizin periyodik sağlık taramaları hizmetlerini vermektedir.
Anaokulumuzda hemşiremizin görev yaptığı bir revirimiz vardır. Hemşiremiz gün içinde öğrencilerin sağlık durumları ile ilgili takipleri yapmakta, gerekli durumlarda velilerle iletişime geçmektedir.
Kampüste 9 ayrı noktada görev yapan 29 Özel Güvenlik Görevlisi tarafından 24 saat kesintisiz kontrol altında bulundurulmaktadır. Bunun yanı sıra yine okul binalarımız ve çevresi, farklı noktalarda konuşlanmış 410 adet kamera ile gece-gündüz izlenmektedir.
Kampüse yapılan araç girişlerinde “Plaka Okuma Sistemi” uygulamasına geçilmiş olup gelen veli, ziyaretçi ve personel araç bilgileri Güvenlik ve Danışma Müdürlüğü tarafından sisteme kayıt edilmektedir. Öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri ve sorumluları kampüs içinde ve dışında kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarılmaktadırlar. Okullarımızın çevre güvenliği, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve asayişten sorumlu İncek Şehit Hayati Tokgöz Polis Merkezi Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından sürekli kontrol edilmektedir.
Okulumuz, taşeron servis firmaları ile anlaşmalıdır. Eğitim yılı başlamadan önce servis firması yetkilileri velilerden gelen talep doğrultusunda güzergah belirlemektedir. Servislerde deneyimli servis görevlileri ve şoförleri hizmet vermektedir. Okulumuz servis denetim birimi tarafından sıklıkla denetlenmektedir.
Anaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi’nde PDR uzmanları görev yapmaktadır. Sınıf içi gözlemler, rehberlik etkinlikleri, branş / sınıf öğretmenleri ile yapılan toplantılar ve ölçme değerlendirme araçları ile öğrencileri tanıma çalışmaları yapılmaktadır. Velilere yönelik; aile görüşmeleri, bireysel görüşmeler, bilgilendirme yazıları ve seminerler planlanmaktadır.
Sınıflarda Türkçe eğitim veren 2 okul öncesi öğretmeni vardır. İngilizce eğitimi, haftada toplam 10 saat olarak verilmektedir. Dersler, yabancı ve Türk öğretmenler tarafından hazırlanan program çerçevesinde yürütülmektedir.
Eğitim dönemi başlamadan önceki hafta, öğrenciler aileleriyle birlikte küçük gruplar halinde sınıfı ve öğretmenlerini tanımak amaçlı okula davet edilmektedir. Aynı hafta içinde öğrencilerin okulda kalma süreleri kademeli olarak arttırılarak uyum süreçleri tamamlanmaktadır.
Okul ücreti sadece eğitim ücretini kapsamaktadır. Servis ve yemek ücretleri dahil değildir.
Sınıf programı içerisinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki defa bahçede etkinlik saatleri vardır.
Okulumuza öğrenciler serbest kıyafetle gelmektedir. (Özellikle öğrencinin rahat hareket edebileceği spor kıyafetler tercih edilmelidir.) Okul bütünlüğünü sağlamak ve öğrencilerin aidiyet duygularını desteklemek amacıyla törenlerde, fotoğraf çekimlerinde, özel gün ve kutlamalarda Kolej eşofman takımı kullanılmaktadır.
MEB tarafından açıklanan akademik takvime göre belirlenir.
Okulumuzda öğrencilerin uyuması için oluşturulmuş bir uyku odası ve uyku saati bulunmamaktadır. Gün içinde hareketli etkinlikler arasına dinlendirici etkinlikler (oyun hamuru, serbest resim çalışmaları vb.) yerleştirilerek program oluşturulmuştur.
İlkokul
TED Ankara Koleji Vakfı Okullarının tüm kısımları, eğitim ve öğretimin temel ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, öğrencilerinin akademik, sosyal ve duygusal gelişimini önemseyen okullardır. Okullarımızın tüm kademeleri, sahip oldukları birbirinden değerli akademik ve idari kadrolarıyla birlikte, çocuklarımızın birer dünya vatandaşı olmaları ve geleceğe hazırlanmaları konusunda oldukça tecrübeli ve donanımlıdır. Okulumuz 1931’den bugüne Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlı bireyler yetiştirmekte ve dünyanın her yerini TED Ankara Koleji Meşalesi ile aydınlatmaya devam etmektedir.
Kurum yönetmeliğimiz gereği TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulunda 1. sınıfa dışarıdan öğrenci alınmamaktadır. Okul Öncesi eğitimini TED Ankara Koleji Vakfı Özel Anaokulunda tamamlayan ilkokul çağına gelmiş öğrenciler, velilerinin yazılı isteklerini bildirmeleri halinde doğrudan İlkokulun 1. sınıfına kaydedilirler. 2, 3 ve 4. sınıflara ise MEB usul ve esasları çerçevesinde öğrenci alımı yapılmaktadır.
Okulumuzda eğitim-öğretim sabah 08.10’da başlar, 15.45’te sona erer.
TED Ankara Koleji Vakfı Okullarına öğrenci nakil işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile dengi resmi okul yönetmeliği hükümleri ve TED Ankara Koleji Vakfı tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülür. Öğretim yılı başı itibariyle, ilkokul 2, 3 ve 4. sınıflarında açık kontenjan olması durumunda şartları uygun görülen il dışı ve yurt dışı nakil başvuruları öğrencinin geldiği il/yurt dışında en az bir (1) tam öğretim yılı okumuş olması şartıyla kabul edilir.
Kardeş (çoğul) öğrenci kayıtlarında okul ücretlerinde indirim yapılmamaktadır.
Peşin kayıtlarda okul ücretlerinde %5 indirim uygulanmaktadır.
Okulumuzda etüt uygulaması yapılmamaktadır.
Okulumuzda yemek hizmetleri anlaşmalı özel firmalar tarafından tabldot şeklinde verilmektedir. Diyetisyenler tarafından hazırlanan sağlıklı ve dengeli beslenmeye uygun aylık menü Okul Bilgi Portalında her ay yayınlanmaktadır. Sabah kahvaltısı ve ara öğün verilmemektedir.
Okul kampüsümüz içerisinde bulunan TED Dükkan kampüs mağazamızdan hafta içi 08.15-16.45, cumartesi günleri ise 09.00-16.45 saatleri arasında ders kitaplarımızı ve okul kıyafetlerimizi temin edebilirsiniz. Mağazamız pazar günleri kapalıdır.
TED Dükkan online mağazamızdan sene başında e-posta ve SMS yoluyla gönderilen kodu kullanarak 7/24 online alışveriş yapabilirsiniz.
Okulumuzda sınıflar 26-27 kişi ve kız erkek dağılımı eşit olacak şekilde kura yöntemi ile belirlenmektedir.
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Kampüsü, 9 ayrı noktada görev yapan ve 29 Özel Güvenlik Görevlisi tarafından 24 saat kesintisiz kontrol altında bulundurulmaktadır. Ayrıca okulumuz ve çevresi farklı noktalarda bulunan kameralar ile gece gündüz izlenmektedir. Kampüse yapılan araç girişleri Plaka Okuma Sistemi ile yapılmaktadır.
Öğrenciyi velisi dışında farklı bir kişinin alması durumunda öğrenciyi alacak kişinin arkalı önlü kimlik fotokopisini ve bilgilendirme amaçlı dilekçeyi kat müdür yardımcısına iletmesi gerekmektedir. Bu şartlar sağlandıktan sonra kat müdür yardımcısı izin kağıdı yazarak öğrencimizi ilgili kişiye teslim etmektedir.
İlkokulda yüzme dersleri belirlenen programa göre her sınıf seviyesinde beden eğitimi ders saatlerinde yapılmaktadır. Yüzme derslerimiz yüzme antrenörleri ve beden eğitimi öğretmenlerinin rehberliğinde yürütülmektedir.
İlkokulda İngilizce dışında ikinci bir yabancı dil uygulamamız yoktur.
5. sınıftan itibaren Almanca, Fransızca ve İspanyolca eğitimine başlanmaktadır. 4. sınıfta bilgilendirme yapılarak öğrencilerimizin bu yabancı dillerden birini seçmeleri istenmektedir.
1 ve 2. sınıf seviyelerinde haftada 10 saat, 3 ve 4. sınıf seviyelerinde ise 12 saat İngilizce dersi yapılmaktadır.
Öğretmenlerimizle e-posta yoluyla ya da Okul Bilgi Portalından randevu alarak yüz yüze / Zoom uygulaması üzerinden görüşme sağlanmaktadır. Whatsapp üzerinden mesajlaşma yöntemi okulumuz tarafından tercih edilmemektedir.
Öğrencilerimizin sağlık hizmetleri okul revirimizde, hemşirelerimizin desteğiyle yürütülmektedir.
PDR biriminde 7 uzman görev yapmaktadır. Yapılan çalışmalar sınıf düzeyine uygun gelişimsel rehberlik anlayışı ile tüm öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan bir plan dahilinde yürütülmektedir. Sosyal, bilişsel ve duygusal alanları kapsayan kazanımlar doğrultusunda on beş günde bir PDR dersleri yapılmaktadır.
Okul Bilgi Portalı üzerinden sorumlu PDR uzmanından randevu alarak ihtiyaç duyduğunuz konularda görüşebilirsiniz.
Ortaokul
Okulumuzda eğitim dili Türkçedir. İngilizce ve seçmeli ikinci yabancı dil dersleri hariç tüm dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
5. sınıftan itibaren öğrencilerimiz İspanyolca, Fransızca ve Almanca derslerinden birini seçerler ve TED Ankara Kolejindeki öğrenim hayatları boyunca seçtikleri dil ile devam ederler. Bu derslerin ders saatleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mevcut akademik yıl için hazırlanan ders çizelgelerine göre belirlenir.
Öğrencilerimizin sorumluluk bilincini desteklemek ve öğrenmelerini pekiştirmek amacıyla “ev ödevi” çalışmaları verilir.
Okulumuzda TOEFL ve Oxford AQA İngilizce sınavları farklı seviyelerde uygulanmaktadır. Sınavlarda yüksek başarı elden öğrencilerimiz uluslararası düzeyde yeterliliklerini elde etmektedir.
Her yıl okul yönetiminin alacağı karar doğrultusunda kura yapılıp yapılmayacağına karar verilir.
Velilerimizden alınan yazılı talep doğrultusunda çoğul kardeş öğrencilerimiz aynı sınıfa ya da farklı sınıfa yerleştirilmektedir.
D Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokuluna herhangi bir seviyeden girmiş bir öğrenci 8. sınıf sonuna kadar yazılı sınavlarla değerlendirilmekte ve üst sınıfa geçebilmektedir. Ortaokulumuzun 8. sınıfından mezun öğrencilerimiz gerekli not ortalamasını sağladıkları ve TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu yönetiminin değerlendirmesi doğrultusunda herhangi bir disiplin kaydı olmadığı takdirde TED Ankara Koleji Lisesine doğrudan devam edebilmektedir.
Kesin kaydı yapılmış öğrenciler ve aileleri ile rehber öğretmenlerimiz kayıt sonrası tanışma görüşmeleri yapar.
5, 6, 7 ve 8.sınıf seviyelerinde nakil sınavı ile öğrenci alımı yapılır.
Sınavlar zümre öğretmenlerimiz tarafından hazırlanır. Sınavların içeriği, öğrencinin bulunduğu sınıf seviyesine ait Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programı doğrultusunda belirlenir. Sınav duyurularında; sınavda yer alacak dersler, sınav kapsamı, soru sayıları ve sınav süreleri açıklanır.
Sınıf seviyesinde bir açık kontenjan var ise ilgili öğrenci doğrudan kontenjan olan sınıfa yerleştirilir. İki ve daha fazla açık kontenjan olması durumunda öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal özellikleri sınıf iklimi ile uyumlu olacak şekilde rehber öğretmenler ve ilgili müdür yardımcısı tarafından çalışılır. Sınıfın kız–erkek dengesi de göz önünde bulundurularak öğrenciler en uygun sınıflara yerleştirilir.
Nakil sınavında İngilizce dersinden de sorular bulunmaktadır. Genel puan toplamı yeterli olup sadece İngilizce dersinde desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilen öğrenciler için zümre öğretmenlerimiz tarafından ek çalışmalar düzenlenir.
Haziran-Temmuz aylarında kayıt yenileme süreci sonrasında uygun kontenjan için nakil sınavı ile alınacak öğrenci sayıları belirlenir.
Sınıf kuralarında; öğrencilerimizin seçtikleri 2. yabancı dil tercihlerine ve kız- erkek öğrenci sayılarının dengede olmasına dikkat edilir.
Okulumuz, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ulusal bir okuldur. Okul müfredatının içeriği, ilgili sınıfın MEB öğretim programı temel alınarak oluşturulur. Yapılandırılmış bir eğitim sisteminin içerisinde müfredat zenginleştirilir. Disiplinler arası planlamalar, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve MYP Programı da müfredatımızın ana çerçevesini belirler.
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkçe dilinde eğitim veren bir okuldur. Derslerimizde MEB tarafından hazırlanan öğretim programı uygulanmaktadır. Bununla birlikte MYP (Middle Year Programme) ile öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonumuz da desteklenmektedir.
Okulumuzun sağladığı burs imkanlarına web sitemizde yer alan linkten ulaşabilirsiniz.
Web sayfamızda ilan edilen okul tanıtım günlerinde okulumuz ziyaret edilebilir.
Öğrencilerimizin sağlık bilgileri, velilerimiz tarafından doldurulan sağlık formları aracılığıyla Okul Bilgi Portalına işlenir. Okulumuzda tam zamanlı olarak çalışan hemşirelerimiz görev yapmaktadır. Kampüsümüzde ise okul doktorumuz bulunmaktadır.
Ders kitapları MEB tarafından ücretsiz olarak öğrencilerimize verilmektedir. Diğer ders kaynakları ve yıllık kırtasiye ihtiyaçları ise velilerimiz tarafından karşılanır. Velilerimiz bu ihtiyaçlarını www.teddukkan.com web sayfası üzerinden karşılayabilmektedir.
Öğrenci servisleri Okul Servis Komitesi tarafından seçilen firma tarafından yürütülür. Servis hizmeti verilecek semtler ve ücretler her yılın başında servis firması tarafından belirlenmektedir.
Okulumuzda öğlen yemeği verilmektedir. Yemek hizmetleri ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Menüler okul yöneticileri, Okul Aile Birliği, okul doktoru, yemek firması yetkilileri, uzman diyetisyen ile öğrenci ve öğretmen temsilcilerinden oluşan Yemek Komitesi’nin aylık toplantılarında son haline getirilir ve duyurulur. Ortaokulumuzda ayrıca kantin bulunmaktadır. Detaylı bilgiye web sitemizde yer alan linkten ulaşılabilir.
Akademik sürecin ilk iki haftası Uyum ve Oryantasyon Programı olarak adlandırılır. Uyum Haftası boyunca öğrencilerin okul ve öğretmenleri ile güvenli bağ kurmaları hedeflenir. Öğrencilerin okulun tüm alanlarını keşfetmeleri, arkadaşlarını tanımaları ve aidiyet oluşturmalarına yönelik etkinlikler ile süreç desteklenir.
Her akademik yılın başında okul yönetimimiz ve kat müdür yardımcılarımız velilerimizle oryantasyon toplantıları yaparlar. Tüm genel bilgilendirmeler tamamlandıktan sonra Okul Portal Portalında Veli Görüşme Sistemi açılır ve velilerimiz diledikleri öğretmenlerinden randevu alarak yıl boyunca görüşebilirler.
Ortaokulda dersler 8.00’de başlar. Öğrencilerimizin 7.30 itibarıyla okula gelmeleri beklenir. Günde 9 ders yapılır. Öğrenci çıkışları 16.05-16.15 arasında tamamlanır.
Okul yönetiminin alacağı karara göre öğrencilerin sınıfları belirlenir.
Okulumuzda tüm nakil öğrenciler için oryantasyon programları yaş seviyelerine bağlı olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal/duygusal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dönem boyunca devam eder. Ayrıca öğrencilerimizin bireysel olarak ihtiyaçları doğrultusunda PDR birimimiz destek olmaktadır.
Öğrencilerimiz için farklı başlıklar altında özel sınıflar oluşturulmaz. Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımına bağlı olarak öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları; hazırlanan ders materyalleri ve farklı seviyelerdeki öğrencilere hitap edecek ders içi ve ders dışı etkinliklerle
karşılanır. Ayrıca ders planlarımız, farklı öğrenme stillerine sahip olan öğrencilerimizi kapsayacak programlar ile zenginleştirilir.
Ortaokul Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü; gelişimsel ve önleyici rehberlik yaklaşımı ile öğrenciye özgü, öğrencinin gelişiminin hızında bir program dahilinde öğrencileri destekler. Okulumuzda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri genel olarak, öğrencin kendini daha iyi tanıması, kişisel özelliklerinin farkında olması, kendisine açık olan fırsatları ve seçenekleri tanıması, kendisi için gerçekçi kararlar alabilmesi, potansiyelini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi, riskli yaşam olaylarına karşı güçlenmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi için yürütülen psikolojik destek hizmetleridir.
Okul sonrası zaman diliminde Sanat Akademisi, satranç ve spor takımları antrenmanları yapılır.
Spor takımları ise öğrencilerin sportif ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, seçmelerle kurulur ve yıl boyu fiziksel antrenmanlar yapar, yaş gruplarına uygun müsabakalara katılırlar.
Okulumuzun (www.tedankara.k12.tr) web sitesinden tüm yaş grupları ve uygulamalarımız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Detaylı sorularınız için info@tedankara.k12.tr adresine e-posta göndermeniz durumunda size geri dönüş yapılacaktır.
Lise
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesine, TED Ankara Koleji Vakfı Ortaokulunun 8. sınıfını bitiren öğrenciler doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. Ayrıca her yıl vakıf yönetim kurulunun belirlediği kontenjan dahilinde, LGS sınav sonucuna göre 9. sınıfa öğrenci alınabilmektedir. Konu ile ilgili olarak, TED Ankara Koleji Vakfı Okulları web sitesinde başvuru takvimi ve koşulları ilan edilmektedir.
Evet. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, önünde hazırlık sınıfı bulunan özel lise statüsündedir. Ortaokulumuzun 8. sınıfından mezun olan öğrencilerimiz ve belirlenen kontenjan dahilinde LGS puanına göre kayıt hakkı kazanan öğrenci adaylarımız, ilan edilen tarihlerde Türkçe ve İngilizce derslerinden yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sınavların her birinden geçer not olan en az 70 puan almak esastır. Bu sınavlardan başarılı olan adaylar 9. sınıfa kayıt hakkı kazanırken, başarılı olamayan adaylar Hazırlık sınıfına kaydedilir. Hazırlık sınavı eğitim süresi 1 yıldır.
Oxford AQA Uluslararası GCSE ve A Level (Sınav Merkezi)
UBDP (Uluslararası Bakalorya Diploma Programı)
BIYP (Bilim İnsanı Yetiştirme Programı)
AP® (Advanced Placement) (Sınav Merkezi)
TED-Kanada Çift Diploma Programı
Kanada Değişim Programları (Aylık-Dönemlik ve Yıllık)
Uluslararası Ödül Programı
Ayrıntılı bilgi için;
https://www.tedankara.k12.tr/index.php/tr/lise/uluslarasi-programlar
Evet. TED Ankara Koleji Lisesi Yabancı Dilde Öğretim Yapan Özel Lise statüsündedir. Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin öğretim dili İngilizce olup, sınavları da İngilizce yapılmaktadır.
Lise kısmımızda İspanyolca, Fransızca ve Almanca derslerinin öğretimi yapılmaktadır. Öğrencilerin Ortaokulda aldıkları ikinci yabancı dilin lisede de devamı esastır. İkinci yabancı dilini değiştirmek isteyen öğrenci seçmek istediği dilin uluslararası sınavlarından alacağı en az A2 seviyesindeki belgeyi öğretim yılı başlamadan Okul Müdürlüğüne sunmak zorundadır.
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi yalnızca 9 ve 10. sınıf seviyelerine nakil yoluyla öğrenci alımı yapmaktadır.
9 ve 10. sınıflara nakil başvurusunda bulunabilmenin ön koşulu öğrencinin Ankara İli dışından veya yurt dışından nakil başvurusunda bulunması ve söz konusu öğrencinin daha önce TED Ankara Koleji’nde kesintisiz en az 3 yıl veya diğer TED okullarında ise kesintisiz en az 4 yıl öğrenim görmüş olmasıdır. (Diğer TED Okullarından okulumuza nakil sınavı ile gelmek isteyen öğrencinin nakil başvurusunda bulunduğu yıl mutlaka TED Okullarında öğrenimine devam ediyor olması gerekmektedir.)
Başvuru önkoşulunu sağlayan öğrenci velileri, dilekçe ve ön koşul sağlandığına dair, kayıtlı olduğu okuldan alınacak belge ile Ağustos ayı sonuna kadar Okulumuza müracaat ederler.
Bu öğrenciler Okulumuzun eğitim-öğretime başlamasından önceki hafta sınıf seviyesine göre İngilizce ve Türkçe Nakil Sınavına alınırlar. Sınavlarda başarılı olan (iki sınavdan da en az 70 puan) öğrenciler okulumuza kayıt hakkı kazanırlar.
Okulumuz 11 ve 12. sınıflarına nakil yoluyla öğrenci alınmamaktadır.
Okullarımızda öğrenim görmekte olan öğrenciler, "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği" doğrultusunda ücretsiz okuma başvurusu yaparlar. Başvurular ilan edilen kayıt dönemi içerisinde velilere okul portalından duyurulur. Okulumuzda kayıt yenileme süresi içerisinde usulüne göre başvurular kabul edilir ve yeni öğretim yılının başladığı ilk ay içerisinde değerlendirme sonuçları ilgili velilerimize bildirilir. Ücretsiz okuma hakkı kazanan öğrencilerin bu hakları yalnız o öğretim yılı için geçerlidir.
TED Ankara Koleji Vakfı web sitesi üzerinde “Burslar” bölümünden bilgi alınabilir.
Lise kısmımızda eğitim-öğretim günde 8 saattir. Haftada 40 saatlik eğitim-öğretim programı yürütülmektedir. Ders saatleri saat 8:05’te başlar.
Okulumuzun (www.tedankara.k12.tr) web sitesinden tüm yaş grupları ve uygulamalarımız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Detaylı sorularınız için info@tedankara.k12.tr adresine e-posta göndermeniz durumunda size geri dönüş yapılacaktır.