Hakkımızda
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’nda öğrencilerimizin gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları, ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak çalışmalar planlanır ve uygulanır. Ana hedefimiz; öğrencilerimizi, 21. yüzyıl becerilerine sahip, çok yönlü, dünya ve ülke sorunlarına duyarlı, entelektüel, evrensel ve ulusal değerlere saygılı, özgür düşünceli birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmektir.
Sıkça Sorulan Sorular
Okulumuzda eğitim dili Türkçedir. İngilizce ve seçmeli ikinci yabancı dil dersleri hariç tüm dersler Türkçe olarak işlenmektedir.
5. sınıftan itibaren öğrencilerimiz İspanyolca, Fransızca ve Almanca derslerinden birini seçerler ve TED Ankara Kolejindeki öğrenim hayatları boyunca seçtikleri dil ile devam ederler. Bu derslerin ders saatleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mevcut akademik yıl için hazırlanan ders çizelgelerine göre belirlenir.
Öğrencilerimizin sorumluluk bilincini desteklemek ve öğrenmelerini pekiştirmek amacıyla “ev ödevi” çalışmaları verilir.
Okulumuzda TOEFL ve Oxford AQA İngilizce sınavları farklı seviyelerde uygulanmaktadır. Sınavlarda yüksek başarı elden öğrencilerimiz uluslararası düzeyde yeterliliklerini elde etmektedir.
Her yıl okul yönetiminin alacağı karar doğrultusunda kura yapılıp yapılmayacağına karar verilir.
Velilerimizden alınan yazılı talep doğrultusunda çoğul kardeş öğrencilerimiz aynı sınıfa ya da farklı sınıfa yerleştirilmektedir.
D Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokuluna herhangi bir seviyeden girmiş bir öğrenci 8. sınıf sonuna kadar yazılı sınavlarla değerlendirilmekte ve üst sınıfa geçebilmektedir. Ortaokulumuzun 8. sınıfından mezun öğrencilerimiz gerekli not ortalamasını sağladıkları ve TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu yönetiminin değerlendirmesi doğrultusunda herhangi bir disiplin kaydı olmadığı takdirde TED Ankara Koleji Lisesine doğrudan devam edebilmektedir.
Kesin kaydı yapılmış öğrenciler ve aileleri ile rehber öğretmenlerimiz kayıt sonrası tanışma görüşmeleri yapar.
5, 6, 7 ve 8.sınıf seviyelerinde nakil sınavı ile öğrenci alımı yapılır.
Sınavlar zümre öğretmenlerimiz tarafından hazırlanır. Sınavların içeriği, öğrencinin bulunduğu sınıf seviyesine ait Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programı doğrultusunda belirlenir. Sınav duyurularında; sınavda yer alacak dersler, sınav kapsamı, soru sayıları ve sınav süreleri açıklanır.
Sınıf seviyesinde bir açık kontenjan var ise ilgili öğrenci doğrudan kontenjan olan sınıfa yerleştirilir. İki ve daha fazla açık kontenjan olması durumunda öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal özellikleri sınıf iklimi ile uyumlu olacak şekilde rehber öğretmenler ve ilgili müdür yardımcısı tarafından çalışılır. Sınıfın kız–erkek dengesi de göz önünde bulundurularak öğrenciler en uygun sınıflara yerleştirilir.
Nakil sınavında İngilizce dersinden de sorular bulunmaktadır. Genel puan toplamı yeterli olup sadece İngilizce dersinde desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilen öğrenciler için zümre öğretmenlerimiz tarafından ek çalışmalar düzenlenir.
Haziran-Temmuz aylarında kayıt yenileme süreci sonrasında uygun kontenjan için nakil sınavı ile alınacak öğrenci sayıları belirlenir.
Sınıf kuralarında; öğrencilerimizin seçtikleri 2. yabancı dil tercihlerine ve kız- erkek öğrenci sayılarının dengede olmasına dikkat edilir.
Okulumuz, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ulusal bir okuldur. Okul müfredatının içeriği, ilgili sınıfın MEB öğretim programı temel alınarak oluşturulur. Yapılandırılmış bir eğitim sisteminin içerisinde müfredat zenginleştirilir. Disiplinler arası planlamalar, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) ve MYP Programı da müfredatımızın ana çerçevesini belirler.
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkçe dilinde eğitim veren bir okuldur. Derslerimizde MEB tarafından hazırlanan öğretim programı uygulanmaktadır. Bununla birlikte MYP (Middle Year Programme) ile öğrencilerimizi dünya vatandaşı olarak yetiştirme misyonumuz da desteklenmektedir.
Okulumuzun sağladığı burs imkanlarına web sitemizde yer alan linkten ulaşabilirsiniz.
Web sayfamızda ilan edilen okul tanıtım günlerinde okulumuz ziyaret edilebilir.
Öğrencilerimizin sağlık bilgileri, velilerimiz tarafından doldurulan sağlık formları aracılığıyla Okul Bilgi Portalına işlenir. Okulumuzda tam zamanlı olarak çalışan hemşirelerimiz görev yapmaktadır. Kampüsümüzde ise okul doktorumuz bulunmaktadır.
Ders kitapları MEB tarafından ücretsiz olarak öğrencilerimize verilmektedir. Diğer ders kaynakları ve yıllık kırtasiye ihtiyaçları ise velilerimiz tarafından karşılanır. Velilerimiz bu ihtiyaçlarını www.teddukkan.com web sayfası üzerinden karşılayabilmektedir.
Öğrenci servisleri Okul Servis Komitesi tarafından seçilen firma tarafından yürütülür. Servis hizmeti verilecek semtler ve ücretler her yılın başında servis firması tarafından belirlenmektedir.
Okulumuzda öğlen yemeği verilmektedir. Yemek hizmetleri ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Menüler okul yöneticileri, Okul Aile Birliği, okul doktoru, yemek firması yetkilileri, uzman diyetisyen ile öğrenci ve öğretmen temsilcilerinden oluşan Yemek Komitesi’nin aylık toplantılarında son haline getirilir ve duyurulur. Ortaokulumuzda ayrıca kantin bulunmaktadır. Detaylı bilgiye web sitemizde yer alan linkten ulaşılabilir.
Akademik sürecin ilk iki haftası Uyum ve Oryantasyon Programı olarak adlandırılır. Uyum Haftası boyunca öğrencilerin okul ve öğretmenleri ile güvenli bağ kurmaları hedeflenir. Öğrencilerin okulun tüm alanlarını keşfetmeleri, arkadaşlarını tanımaları ve aidiyet oluşturmalarına yönelik etkinlikler ile süreç desteklenir.
Her akademik yılın başında okul yönetimimiz ve kat müdür yardımcılarımız velilerimizle oryantasyon toplantıları yaparlar. Tüm genel bilgilendirmeler tamamlandıktan sonra Okul Portal Portalında Veli Görüşme Sistemi açılır ve velilerimiz diledikleri öğretmenlerinden randevu alarak yıl boyunca görüşebilirler.
Ortaokulda dersler 8.00’de başlar. Öğrencilerimizin 7.30 itibarıyla okula gelmeleri beklenir. Günde 9 ders yapılır. Öğrenci çıkışları 16.05-16.15 arasında tamamlanır.
Okul yönetiminin alacağı karara göre öğrencilerin sınıfları belirlenir.
Okulumuzda tüm nakil öğrenciler için oryantasyon programları yaş seviyelerine bağlı olarak öğrencilerimizin akademik, sosyal/duygusal ihtiyaçları göz önünde bulundurularak dönem boyunca devam eder. Ayrıca öğrencilerimizin bireysel olarak ihtiyaçları doğrultusunda PDR birimimiz destek olmaktadır.
Öğrencilerimiz için farklı başlıklar altında özel sınıflar oluşturulmaz. Farklılaştırılmış öğretim yaklaşımına bağlı olarak öğrencilerimizin bireysel ihtiyaçları; hazırlanan ders materyalleri ve farklı seviyelerdeki öğrencilere hitap edecek ders içi ve ders dışı etkinliklerle
karşılanır. Ayrıca ders planlarımız, farklı öğrenme stillerine sahip olan öğrencilerimizi kapsayacak programlar ile zenginleştirilir.
Ortaokul Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü; gelişimsel ve önleyici rehberlik yaklaşımı ile öğrenciye özgü, öğrencinin gelişiminin hızında bir program dahilinde öğrencileri destekler. Okulumuzda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri genel olarak, öğrencin kendini daha iyi tanıması, kişisel özelliklerinin farkında olması, kendisine açık olan fırsatları ve seçenekleri tanıması, kendisi için gerçekçi kararlar alabilmesi, potansiyelini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi, riskli yaşam olaylarına karşı güçlenmesi ve çevresine uyum sağlayabilmesi için yürütülen psikolojik destek hizmetleridir.
Okul sonrası zaman diliminde Sanat Akademisi, satranç ve spor takımları antrenmanları yapılır.
Spor takımları ise öğrencilerin sportif ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, seçmelerle kurulur ve yıl boyu fiziksel antrenmanlar yapar, yaş gruplarına uygun müsabakalara katılırlar.
Okulumuzun (www.tedankara.k12.tr) web sitesinden tüm yaş grupları ve uygulamalarımız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Detaylı sorularınız için info@tedankara.k12.tr adresine e-posta göndermeniz durumunda size geri dönüş yapılacaktır.